Afgelopen week is Slime Rancher 2 uitgebracht. De game is in preview te spelen en is aan Xbox Game Pass toegevoegd. De XBNL-redactie vroeg aan community member YazNL om zijn eerste indrukken.

Beatrix, onze deftige slijm jagende dame, is weer terug. Nadat ze haar zaakjes op Far Far Ranche zo goed als afgerond had bleef het ontdekken kriebelen en is ze verhuisd naar Rainbow Island om hier helemaal opnieuw te beginnen. In deze preview kijken we naar de huidige status van het spel wat momenteel in Early Access beschikbaar is. Early Access wil zeggen dat de game nog niet af is. Nog niet alle slimes, gebieden en mogelijkheden zitten in het spel. Regelmatig zal het spel een update krijgen welke iets nieuws zal toevoegen. Wat is er tot nu toe te doen?

De Conservatory

Waar je in Slime Rancher 1 begon op een boerderij die je over had genomen vind je in deel 2 een zogenaamde conservatory, een gebouw dat voornamelijk uit glas bestaat. Het verassende is dat iemand anders in dit gebouw hetzelfde idee had als jou, namelijk de Slimes boeren. In dit gebouw zitten al de nodige kooien, het enige wat je nu nog te doen staat is een paar van die Slimes vangen en je kan beginnen.

Slimes zijn de enige bewoners van dit eiland. Ze zijn vrolijk, schattig en hupsen wat in het rond. De eerste slimes die je vindt zijn de roze slimes die je hopelijk al uit deel 1 kent. Maar je ziet ook al direct een nieuw soort slime, de Cotton Slime. Een slime met grote konijnenoren. Snel vang je er een paar met je Vacpack “geweer”, raap je ook een paar wortels op en misschien zo’n lekkere Cuberry en breng je ze naar terug naar je boerderij. 

Geld verdienen

Je kan geld verdienen met Slimes door ze iets te voeren wat ze lekker vinden. Er zijn slimes die eten alles en hebben geen speciale voorkeur voor iets zoals de Pink Slime. De Cotton Slime daarentegen eet alleen groente met lekkere krop sla als voorkeur. Als je een slime iets voert wat ze lusten, “poepen” ze daarna direct een Plort uit. Geef ze hun voorkeursvoedsel en ze poepen twee Plorts uit. Een Plort is een edelsteen die je kan verkopen op de Plort Market en dat is je manier om geld te verdienen. 

Nu heb je in het begin niet heel veel hokken. En sommige hokken moet je ook gebruiken om voedsel te verbouwen want Slimes eten veel. Gelukkig kan je, om wat ruimte te besparen, slimes combineren. Voer een Pink Slime de Plort van een Cotton Slime en hij verandert in een Pink Cottom Slime Largo! Dit heeft als voordeel dat je nog maar één hok nodig hebt in plaats van twee. Dit combineren kan je met elke slime doen in elke combinatie die jij wilt. Maar, let wel op. Geef je een Largo (een al gecombineerde slime) een plort van een andere slime dan verandert hij in een Tarr slime. Tarr slimes zijn verschrikkelijk. Ze vallen direct andere slimes aan om deze ook te veranderen in Tarr slimes. Als je deze slimes tekeer laat gaan in je boerderij ben je in de kortste keren al je slimes kwijt en kan je weer van voor af aan beginnen.

Ontdekken en uitvinden

Een Pink Slime en een Cotton Slime zijn natuurlijk niet de enige slimes die te vinden zijn. Hun Plorts zijn ook helemaal niet zoveel waard. Je gaat dus al snel op ontdekkingsreis om exclusievere slimes te vinden. Het eiland is groot, heel groot, en slimes zijn er te over. Als je begint heeft je Vacpack maar 4 zakken om iets in de te bewaren. Dit kunnen slimes zijn of materialen zoals Radiant Ore of Buzz Wax. Deze materialen zijn zeldzaam en je hebt ze nodig om nieuwe onderdelen voor je Vacpack te maken of deze te verbeteren. Je moet dus al snel de keuze maken om of die nieuwe slime mee te nemen of dat zeldzame materiaal. Gelukkig kan je de Vacpack verbeteren waardoor je meer ruimte krijgt om dingen in te bewaren maar je er ook voor kiezen een Jetpack op aan te sluiten zodat je gebieden kan bereiken waar je eerst niet bij kwam. En naast je Vacpack moet je ook allemaal andere dingen gaan uitvinden zoals een waterkanon welke je beschermen tegen de Tarr slimes. Of een Market Link waarmee je plorts die je op het eiland vindt direct kan verkopen zonder dat je eerst terug moet naar je basis. 

Een eiland vol geheimen

Al heel snel kom je erachter dat er hier al eens iemand eerder is geweest. Logisch want wie anders heeft die prachtige conservatory gebouwd. Maar wat is er met die vorige eigenaar gebeurt? Hoe meer je verkent hoe meer je hierover te weten komt. Ook vind je allemaal deuren die op slot zijn met in de buurt een standbeeld van een Slime met gloeiende ogen. Hebben die twee een relatie? Wat zit er achter die deur? En die eilanden in de verte, hoe kom je daar? En hoe zit het met die enorme slimes? Ze zien er hongerig uit maar kunnen zo te zien vanwege hun formaat niet zelf op zoek naar eten. 

Er is dus genoeg te ontdekken en te doen. De grote ontknoping van alle geheimen zal pas komen zodra het spel waarschijnlijk over een jaar gelanceerd wordt. Tot die tijd is er nu al genoeg te doen en zullen er regelmatig nieuwe mogelijkheden bij komen. 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties