More

  Hoe Bethesda op dag 0 de E3 won

  XBNL REVIEW

  De E3 2015 kan eigenlijk wel gewoon stoppen nu. Wat kunnen EA, Ubisoft en Square Enix nog laten zien wat beter is dan wat Bethesda vannacht heeft gedaan? De consoleboeren laat ik even buiten beschouwing, hardware is a different cookie dan wat een uitgever kan laten zien.

  Oh Bethesda, wat was je geweldig vannacht. Was it as good for you as it was for me? Wat een belachelijk goeie show was het zeg, wat een tempo en lappen gameplay zagen we voorbij komen. Toegegeven, Doom zag er zoals Niels aan aankaartte wel erg scripted uit, maar toch. Bethesda heeft mij absoluut niet teleurgesteld. Sterker nog, nu kan ik eindelijk tegen alle mensen zeggen die mij niet geloofde toen ik zei dat Fallout 4 in oktober/november dit jaar uit zou komen zeggen;”i told you so, i told you so!”
  Dus Bethesda, dank je wel.

  Doom

  Hoe begin je een E3 event? Knal even 10 minuten Doom gameplay aan, dan weet je gelijk waar je aan toe bent. Iedereen die aan het kijken was in Nederland was denk ik gelijk wel wakker, wat een geweld (letterlijk en figuurlijk) was dat zeg! Dikke pc natuurlijk van een paar rooie, en scripted, maar hoe vet was het zeg. Exact zoals je hoopte, tenminste, zoals ik hoopte. Overdreven dikke wapens, creepy enemies en een echte Doom omgeving. Naast de singleplayer is er een vette multiplayer en zelf een co-op modus aangekondigd. Naast dat allemaal is er ook gelijk maar gemeld dat Doom Snapmap er bij lancering bij zit. Maak je eigen levels maar mensen, deel ze met je vrienden en vreemden en speel maar een eind weg. Leef je uit.

  doom chainsaw

   

  Battlecry

  Nah, niet spannend. Zo dacht Bethesda er ook over gelukkig, een paar minuutjes aan wat gameplay en klaar. Je kan je inschrijven voor de beta vanaf 18 juni, beta zelf is ergens in de herfst 2015. Dat was het wel wat betreft Battlecry. Bedankt en tot ziens.

  battlecry

  Dishonored

  Na het korte en niet krachtige Battlecry gaan we snel naar een dikke game. De mensen van Arkane Studio kwamen een korte toelichting houden en lieten een mooie (cgi) trailer zien van Dishonored 2. Dit keer kan je met zowel een dame als een heer spelen. Helemaal 2015 dus. Een releasedate werd jammer genoeg niet genoemd, ik denk zelf Q4 2016. Na deze trailer kwam het onvermijdelijke. Een remastered versie van Dishonored voor de PS4 en Xbox One. Je kan er op wachten, de zoveelste remaster, remake, hoe je het ook wilt noemen. Herfst 2015 komt deze versie van Dishonored al, dat is wel lekker snel. Alle DLC zit er bij, dus als deze game voor een nette prijs op de markt gezet word, dan is het wel een interessante game om mee te pikken.

   

  Elder Scrolls Online

  Een beetje een opvuller was het stukje van de Elder Scrolls Online. Geen grote aankondiging, geen Elder Scolls 6, gewoon een kleine preview van wat er nog aankomt voor Elder Scrolls Online. Aardige trailer werd er getoond, ik hoorde Niels via Skype een kleine nerdgasme krijgen, dus het zal wel goed zijn. Persoonlijk word ik niet heel erg warm van de serie, het ligt mij niet zo. Maar aan de reactie aan de andere kant te horen, zit het zeker wel goed met de Elder Scrolls Online. Na de trailer werd er kort stilgestaan bij een F2P (altijd goed) strategisch kaartspel van de Elder Scrolls. Hoe en wat precies werd er niet bij vermeld, enkel dat het eind 2015 gratis te downloaden is.

  elder scrolls online

   

  Fallout 4

  Eindelijk was het moment daar. Met de obligatory ‘grap’ dat dit de show was, werd het publiek even wakker gemaakt. “FALLOOOOUUUTTT!!!” werd er uit de zaal geschreeuwd, precies waar ze bij Bethesda op hoopte. Todd Howard kwam op het podium en man, wat kan die vent een show aan elkaar praten zeg. Ik heb al aardig wat presentaties gezien, waarvan zeker de helft pijnlijk is om naar te kijken, maar Todd die deed het even zeg. Even de grootste game van 2015 (naar mijn mening, ja ja, The Witcher is ook vet, I know, I know) presenteren aan het publiek en aan meer dan 500.000 Twitch kijkers. Doe ik hem niet na, dat kan ik je wel vertellen. Wat er gepresenteerd werd blies me letterlijk van m’n bank. Hoe absurd groot en uitgebreid die game wel niet is, niet te geloven. Ik denk serieus dat de fysieke versie van de game 10 schijfjes heeft. Er zitten games, in games, in de game zelf. Dafuck man! Zoals ik tegen Niels zei tijdens de stream, alsof de ontwikkelaars tijdens het proces tegen elkaar zeiden: “hé, zullen we (insert random idee hier) in de game doen?”
  “Ja is goed.” Luidde het antwoord. Elke keer weer. Hoe anders krijg je mini games op je Pipboy in de game? Of een soort Sims huizenbouwer in de game? Of krijg je 700 modificaties per wapen in de game? Bi-fucking-zar, ik zat met grote ogen en open mond te genieten. The nerdgasme was real, en dat om kwart over 4 s’nachts. Om over de Pipboy Edition van de game nog maar te zwijgen, die MOET ik hebben! € 129,99 zal deze gaan kosten, ik vind het prima. Voor € 200,- had ik ‘m ook gehaald. En als kers op de taart nog even aankondigen dat ze een Fallout game voor smartfoons hebben. Gewoon omdat ze het leuk vinden en omdat het kan. Owja, je kan hem na de show gelijk downloaden. WAT?! Ik keek gelijk in de App store, maar helaas, op dat moment was het er nog niet. Gelukkig tijdens de aftershow wel, gelijk gedownload en zitten spelen dus. Tijdens het tikken van deze review zit ik ook nog te spelen, dus eventuele spelfouten kunnen gemeld worden aan Bethesda. Dank je wel Bethesda, jullie hebben mij een heel, heel blij man gemaakt. Kijk hieronder naar de Fallout 4 presentatie, mocht je het nog niet gezien hebben. Geloof me, je wilt dit echt zien!

   

  Nabespreking

  Mochten jullie na dit alles onze live reactie nog willen zien direct na de Bethesda stream, check dan onderstaand filmpje!

  Recent articles

  Sander Grootemaat
  Sander Grootemaat
  Sander is de koning van de tech geeks. Hij vertelt je graag waarom een GPU net zo goed een CPU-instructie kan uitvoeren. Voordat hij gaat slapen leest hij nog graag een hardware-rapport van AMD.
  Abonneer
  Abonneren op
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Wat denk je hier van? Laat je opmerking achter.x