Een bericht schrijven over het zorgenkindje van Nintendo. Ik zit natuurlijk niet voor niks bij Xbox Nederland, maar het gaat over een game, dus het is geoorloofd. De zombies van ZombiU zoeken een nieuwe eigenaar.

We hebben natuurlijk al duizenden berichten gehoord over de tegenvallende verkopen van de Wii U en de zombies van ZombiU dachten ook: ‘laat alles vallen, we stappen over naar Xbox One en PS4’, tenminste, dat is het gerucht. Unseen64 beweert informatie te hebben van de uitgever dat ZombiU de overstap maakt naar andere consoles. Er zou eerst een vervolg komen van de game, maar die is geannuleerd.

Nu denk je: ‘Ze hebben dat spel toch speciaal voor die gamepad gemaakt?’. Klopt, maar de creativiteitsfactor was niet bijster hoog bij de ontwikkelaar, want veel van die features op het scherm kan je net zo goed in de game verwerven in plaats van op je gamepad kwakken. Sniper rifle via je gamepad kan ook gewoon via je scherm. Je radar kan ook apart op je scherm. Ik niet voor niks zorgkindje van Nintendo, want de toepassingen van die gamepad zijn zo inspiratieloos bij de meeste titels, zelfs de first-party titels bakken er meestal weinig van.

Kortom, we zullen volgende week vast meer horen over ZombiU voor de Xbox One en PS4. Volgens mij is het wel een vermakelijk spel, dus het zou een welkome afwisseling zijn op de huidige first-person zombie slayers als Dying Light en Dead Island.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments