Je bent pas een echte grote sport als er doping wordt gebruikt. Simpelweg omdat er teveel op het spel staat om te verliezen en als een iemand beter presteert dan een ander dan is het blijkbaar moeilijk om van de snoeperij af te blijven. 

En het begon natuurlijk niet bij het sporten. In de geschiedenisboeken wordt er al gesproken over doping gebruik tijdens gevechten tussen grote groepen. Het gebruik van paddenstoelen die het stofje bufotenine opwekte was niet vreemd bij deze mannen. Door het goedje vlogen krijgers als bezetenen over het slagveld. Tijdens de olympische spelen in de 3e eeuw voor Christus dronken de sporters een kruidendrankje om beter te presteren. Dit sloeg over naar de Romeinen die het hun paarden gaven, de gladiatoren gebruikte spierversterkers.

In de negentiende eeuw switchte de mensheid naar drugs uit laboratoria om nog beter te presteren. In de wielersport gebruikte ze trouwens in de 19e eeuw al nitroglycerine, wat een onderdeel van dynamiet is, om vermoeidheid tegen te gaan, hmmmm tha good stuff! Het grootste nieuws op het gebied van dopinggebruik komt de laatste tijd uit de wielersport. Lance Armstrong is de kop van jut geworden maar iedereen deed het natuurlijk.

Doping in de Esports

In het filmpje wat je in dit artikel kan zien, geeft Semphis (blijkbaar een bekende dude) aan dat ze allemaal aan Adderall zitten. Dit is een medicijn die het concentratievermogen verbeterd en zo dus de sportprestaties verhoogd. Ik vind dit een behoorlijke kwalijke zaak omdat het om een jonge groep mensen gaat. Ook zijn zij voorbeelden voor hele jonge gastjes/gastinnetjes die tegen hen opkijken en dus moet dit hard aangepakt worden.

Niet dat wij bij XboxNederland hele brave rakkers zijn. Tijdens onze beruchte party’s worden er ook weleens alcoholische versnaperingen genuttigd. Dit werkt overigens niet prestatie-verhogend. Wat vinden jullie? Kan dit?

 

 

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments