‘Het heeft al lang genoeg geduurd’ dacht Youtube, ‘we gaan onze eigen streamservice aanbieden en een nog betere ook!’. Deze streamservice heet YouTube Gaming.

Waarom overstappen?!

Natuurlijk vraag je je dan af wat er beter is en waarom je zou overstappen van Twitch naar YouTube Gaming. Deze laatste heeft een database van 25 000 spellen en elk heeft een eigen pagina waar streams van mensen te zien zijn. Zijn er geen streams, dan staan er video’s want Youtube is natuurlijk de koning der koningen wat betreft video’s. Dat is gelijk het handige van deze service, je kan je stream direct omzetten naar video. Het zal ook 60fps streaming aanbieden en dvr-ondersteuning (digital video recorder). We horen mogelijk op de E3 meer over deze service, gezien PC Gaming ook een eigen show heeft van drie uur lang zal er genoeg ruimte zijn om dingen uit te leggen.

01_blog_post_line

Onderhandelingen Twitch

De service start in de zomer in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Wanneer het naar Nederland komt is onbekend, maar ik weet wel dat ik gewoon in de zomer mijn locatie verander naar Engeland zodat ik het al kan gebruiken. YouTube Gaming is natuurlijk het antwoord op Twitch, gezien Google faalde in de onderhandelingen om Twitch te kopen. Het bleef onduidelijk waarom, maar naar verluidt was de reden dat YouTube dan een monopolie zou creëren voor de online videomarkt en je weet wat er dan gebeurt hè. Dan krijg je antitrust zaken omdat één speler te veel macht heeft.

XboxNederland naar YouTube Gaming

Tot dusver de officiële informatie, maar heeft dit kans op succes? Twitch heeft namelijk nu echt een eigen community met eigen emoticons, subscribers en noem maar op. Soms denk ik dat Twitch ten onder gaat aan haar eigen systeem, want probeer maar eens te chatten als er 1000 man kijkt naar de stream. Dat is echt niet te doen. Als Youtube Gaming ons een lagere delay biedt, hogere bitrate en minder lag, dan zou het al op een paar vlakken winnen van Twitch. Maar ja, YouTube Gaming is nieuw en Twitch is al jaren gevestigd. Kijk, sommige dingen heeft YouTube eindeloos (zo lijkt het in ieder geval). Dat zijn namelijk de servers en diens kracht. Het blijft de vraag of mensen gaan overstappen als ze echt al jaren op Twitch streamen. Wij, als Xbox Nederland, zijn pas een maandje of twee geleden gestart, dus we gaan zeker een kijkje nemen bij YouTube Gaming. Als het allemaal beter werkt, minder delay heeft en een betere interface, dan heeft YouTube aan ons een gebruiker erbij.

2000621955

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments