Yooka-Laylee krijgt een 64-bit retro downgrade

Het is een bekend fenomeen inmiddels, bestaande games die geremastered worden of een upgrade in de visuals krijgen. Bij Playtonic doen ze het gewoon helemaal anders, die geven hun game een downgrade.

Denken jullie nog wel eens weemoedig terug aan de tijd van de N64? Met die toffe en kleurrijke platformers met hun korrelige graphics en denk je wel eens: ik zou dat wel terug willen? Ik heb dat zelf helemaal niet. Al hoe leuk die tijd ook was, met alle grafische pracht en praal van nu moet dat gewoon lekker nostalgie blijven.

Desondanks zijn er mensen die dit niet met mij eens zijn en die periode gewoon echt missen. Playtonic deed die oude tijden al een beetje herleven toen ze met Yooka-Laylee kwamen, de spirituele opvolger van Banjo-Kazooie, en daar doen ze nu nog een schepje bovenop. Ze komen binnenkort namelijk met een gratis update waarmee je de game kunt downgraden naar 64-bit graphics. Geen zorgen, dit is volledig optioneel.

Of je de hele game zo wilt spelen kun je jezelf afvragen, maar het is wel een toffe manier om te zien hoeveel er veranderd is in de afgelopen twintig jaar. Een exacte releasedate is nog niet bekend, maar hij moet redelijk snel gaan verschijnen. Zijn er mensen die dit uit gaan proberen?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments