3D platformers zijn eigenlijk zo goed als verleden tijd, of toch niet? Nee absoluut niet, want ontwikkelaar Playtonic heeft de officiële titel van hun Project Ukelele bekend gemaakt en ook gelijk de hoofdpersonages van de game onthuld.

CD2n-3hWAAE4VBlPlaytonic bestaat uit voormalig Rare medewerkers en omdat zij ook zeer gesteld zijn op de traditionele 3D platformers van vroeger en vinden dat het genre zijn terugkeer wel eens mag maken, hebben zij besloten om met een spirituele opvolger van Banjo-Kazooie te komen. Ladies and gentlemen, meet Yooka en Laylee.

De mensen van Playtonic stonden uiteraard garant voor games zoals Donkey Kong Country en Banjo-Kazooie en de invloeden zijn duidelijk te zien. Yooka is de kameleon en Laylee is de vleermuis. Mocht de stijl je bekend voorkomen, dan is dat begrijpelijk. Dezelfde character artist maakte namelijk ook Banjo en Kazooie en de welbekende familie van Donkey Kong, we hebben het dan over Steve Mayles. Het duo zal unieke vaardigheden moeten gebruiken om de vijanden te verslaan en de gebieden te verkennen. Yooka is een hagedis en zal dus zijn tong gebruiken alsof het een soort grappling hook is. Laylee kan Yooka weer optillen en voor een korte tijdsduur rondvliegen met hem. In de onderstaande video is een stukje gameplay te zien.

Voorheen ging de game onder de naam Project Ukulele, maar de echte officiële titel Yooka-Laylee is een feit! De beelden in de bovenstaande video is het resultaat van drie maanden werk. Playtonic lanceert vandaag een Kickstarter voor de game en voor iedereen die het projecteert fundeert zal de game uiteindelijk voor 15 dollar aan te schaffen zijn. Er zijn ook plannen om een soundtrack, art book en een speciale 64-bit editie erbij te doen. Dit als knipoog naar het Nintendo 64 tijdperk.

original

Naast al dit heugelijke nieuws, is ook bekend gemaakt dat David Wise en Grant Kirkhope hun magie in Yooka-Laylee zullen stoppen. David Wise was de componist van vele videogames op de NES, SNES, N64 voor verschillende games zoals de Donkey Kong Country games, Battletoads, Star Fox Adventures en nog veel meer. David Wise’ muziek betekent onvergetelijke en memorabele deuntjes. David Wise heeft een kort voorproefje gegeven van een Yooka-Laylee liedje en die is hieronder te beluisteren.

Grant Kirkhope is natuurlijk weer het brein achter de geweldige muziek in Goldeneye 007, Perfect Dark, Banjo-Kazooie, Banjo-Tooie en nog veel meer. Ook hij gaf een voorproefje van de muziek die hij aan het maken is voor Yooka-Laylee.

Als de Kickstarter gehaald wordt, dan zal de game op Windows, Mac, Xbox One, PS4 en Wii U verschijnen. Naar verwachting zal er vandaag nog meer beeldmateriaal en informatie vrijgegeven worden. Het is nu nog aan Rare om tijdens de Microsoft E3 persconferentie een nieuwe Banjo-Kazooie game aan te kondigen, want dan kan het voor mij echt niet meer stuk. Het is hoe dan ook verschrikkelijk tof om eindelijk weer eens te kunnen uitkijken naar een traditionele 3D platformer.

 

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Bas Guyt
Bas Guyt
9 jaren geleden

Ik overdrijf niet als ik zeg: HELL YEAAAAAAAAH!! 3D platformers waren aan het sterven. Alleen Ninty kan het nog redden, maar nu lijkt het genre weer te herrijzen. Tja, gewoon da bomb!