De Draak van Dojima wordt hij wel genoemd… Konden we tot voor kort alleen van de avonturen van Kiryu Kazuma dromen, met Yakuza Kiwami 2, eind juli, heb je dit jaar al drie games in de serie op de Xbox One. Naast deze kwalitatieve heruitgaven en remakes zit er eind dit jaar bovendien een hagelnieuw deel aan te komen, in de vorm van Yakuza: Like a Dragon.

Sega heeft er vandaag een tweet uitgedaan waarin de releasedatum voor Yakuza Kiwami 2 bekend is gemaakt. Op 30 juli kun je de game voor € 19,99 euro binnenhalen. Net als de eerdere Yakuza-delen die we dit jaar hebben gezien wordt Kiwami 2 echter ook nog uitgegeven via Game Pass. Nadat Kiryu Kazuma in Kiwami 1 zijn Tojo Clan heeft verlaten vanwege een serie onfortuinlijke gebeurtenissen, voelt hij zich in Kiwami 2 eigenlijk gedwongen zich weer in in de onderwereld te mengen.

Zoals je misschien al weet zijn Kiwami 1 en 2 remakes van Yakuza 1 en 2 uit 2006 en 2008. Deze remakes zijn ontwikkeld op basis van de engine die gebruikt is voor Yakuza Zero. Chronologisch is Zero dan wel het eerste deel in de serie, het is ook een van de nieuwere en modernere Yakuza delen. En over nieuw en modern gesproken, met elk deel zie je de omgevingen in de serie veranderen naarmate de tijd verstrijkt. Niet zozeer binnen een deel, maar wel over de gehele serie. De vertellingen in Yakuza Zero vinden eind jaren 80 plaats. Yakuza: Like a Dragon, dat eind dit jaar verschijnt, speelt zich voor een goed deel in het jaar 2019 af. Omdat de spelwereld vol toffe details zit kun je het eigenlijk als een soort tijdcapsule zien.

Hou je van goede dialogen én een robbertje vechten, dan is deze serie helemaal voor jou. Heb je Yakuza Zero of Kiwami 1 al geprobeerd? Kijk je uit naar Kiwami 2? Of laat je de serie toch liever links liggen?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments