Ontwikkelaar InXile Entertainment heeft in een interview laten weten dat XCOM: Enemy Unknown de deuren heeft geopend om tactische turn-based games, zoals Wasteland 2, naar de Xbox One te brengen. InXile Entertainment sprak onder andere over de uitdaging om een genre zoals dit naar een console te brengen en nog veel meer.

Eerder dit jaar kondigde de ontwikkelaar de game aan voor de Xbox One en dit is een aardige uitdaging te noemen, aangezien de ontwikkelaar voornamelijk ervaring heeft met pc gaming. Wasteland 2 is een game die echt is bedoeld voor de muis en keyboard en niet een controller. Daarom keek de ontwikkelaar naar XCOM: Enemy Unknown. Een game in hetzelfde genre en die perfect werkte met een controller.

”De user interface in XCOM: Enemy Unknown is het nieuwe standaard voor dit soort games op een console. Het werkte gewoon zoals het hoort.

XCOM: Enemy Unknown wist echte pc-style gameplay naar de oude consoles te brengen en later zelfs ook mobile platformen. XCOM: Enemy Unknown was de wederopstanding van het RTS-genre (real-time strategy) en bleek prima te spelen te zijn op de consoles. Dat de Wasteland 2 ontwikkelaar inspiratie haalt uit XCOM: Enemy Unknown is dan heel begrijpelijk. De ontwikkelaar heeft laten weten dat ze flink tijd erin hebben gestoken om de controls, inventory en camera goed te laten werken. Wasteland 2 op Xbox One zal ook voorzien worden van een visuele upgrade. Het geheel zal er dus een stuk mooier uit zien dan de huidige versie van de game op pc. De verschillen tussen de oude en nieuwe versie zijn in de onderstaande screenshot te bekijken.

De Xbox One versie van Wasteland 2 heeft nog geen concrete releasedatum, maar de ontwikkelaar heeft gezegd dat het bedoeling is om de game ergens na de zomer uit te brengen. Het kan dus eigenlijk nog alle kanten op.

 

2836745-remastered

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties