Het is allemaal begonnen met de San Diego Comic-Con International, ook wel Comic-Con genoemd. Dit is een evenement dat al vanaf 1970 wordt georganiseerd in San Diego, VS. Nu is het ’tromgeroffel’ eindelijk zo ver, want er wordt in Nederland iets soortgelijks georganiseerd. Het heeft de naam, hoe kan het ook anders, Dutch Comic Con en zal plaatsvinden op 28 en 29 maart in de Jaarbeurs-hallen in Utrecht. Wij zijn er bij en zullen later in dit artikel bespreken wat we precies gaan doen. 

Het belooft een fantastisch evenement te worden met alles over comics, films, stripboeken, leesboeken en natuurlijk games! Er is een artiesten alley waar je bekende internationale en nationale artiesten kan ontmoeten maar ook bekende tekenaars.  Daarbij zullen er ook bekende merchandising dealers zijn waaronder onze partner MagixButtons.com. Ga vooral bij deze mannen langs om hun retro consoles en goodies te zien. Ze staan samen met het blad Power Unlimited, website pu.nl, op deze beurs.

Er is een tweedaagse Cosplay wedstrijd waaraan veel cosplayers mee zullen doen. Wij kunnen niet wachten om deze mensen te aanschouwen. We gaan dan ook naar de Dutch Comic Con met onze cameraploeg en onze laatste aanwinst Linda (werkzaam als online designer en model) om mensen te interviewen. De beste Cosplayers proberen we natuurlijk op camera te krijgen en deze kan je na dit weekend terugzien op ons YouTube kanaal.

Mocht jij je toch nog gaan vervelen dan kun je altijd in één van de bioscopen plaatsnemen om de film Horns te zien. Ben je nieuwsgierig en wil je weten wat er allemaal nog meer te doen is? Klik dan hier om meer te weten te komen over de Dutch Comic Con. Wil je direct kaarten bestellen? Dat kan hier. 

Tot zaterdag of zondag!

 

 

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Maarten Zant
Maarten Zant
8 jaren geleden

Je vergeet de developers te noemen, er staan er nog al wat 🙂