Ik ben van mening dat de Chinezen al jaren bezig zijn om de wereld over te nemen. Ze zijn in alle Nederlandse snackbars en restaurants te vinden om ons te vergiftigen met ongezond voedsel. Ook jatten ze onze babymelkpoeder om de batch aan nieuwe blanken te stagneren.

Microsoft speelt ze alleen maar naar de hand en wil dat ze ook nog eens hun eigen gamecultuur meenemen. Xbox baas Phil Spencer sprak op de ChinaJoy trade expo deze week en gaf aan dat Microsoft China niet alleen ziet als een land om Minecraft te slijten.

“We komen niet alleen de Xbox One brengen”

“De reden dat we hier vandaag zijn is niet om de Xbox One naar China te brengen, maar om de wereld open te stellen voor Chinese games” -Spencer

Microsoft investeert in het land en werkt aan partnerships met lokale bedrijven. Eén van Microsofts doelen is om Chinese ontwikkelaars toegang te geven tot de globale markt, ook al zijn ze alleen uit op het ontwikkelen voor China.

“We weten dat het een lange termijn-investering is voor Xbox,” zegt Spencer. “We hebben hier investeerders en zijn er op uit om de markt langzaam te laten groeien. Maar belangrijker, we doen dit in samenwerking met de industrie. Wat er op dit moment mist, is een game gemaakt in China en games die lokaal gemaakt worden en een groot globaal publiek zoeken. Hopelijk kunnen we met elkaar dit succes bereiken. In het brengen van de Xbox naar China is er niets belangrijker dan om potentiële ontwikkelaars hier te activeren.”

Halo voor het eerst in China

Microsoft lanceerde de Xbox One afgelopen september in China, maar de cijfers zijn niet om over naar huis te schrijven (letterlijk). In minder dan een jaar heeft de Xbox One al twee prijsdalingen meegemaakt, in december en mei. Het bedrijf hoopt op een ommezwaai als Halo: The Master Chief Collection volgende maand uitkomt in China (de eerste officiële release van een Halo game in dat land) en ook een release van Minecraft staat al op de planning.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments