Xbox viert 20-jarig bestaan

Xbox is jarig. We zijn 20 jaar verder en ze mogen dus 20 kaarsjes uit gaan blazen.

Ik heb de originele Xbox nooit gehad en ben ingestapt bij de 360. Maar er zullen onder onze fans ongetwijfeld mensen zijn van het eerste uur. De eerste Xbox zag het levenslicht in Noord-Amerika op 15 november 2001, gevolgd door vele andere lanceringen over de hele wereld, waaronder Japan, Australië, Europa, Latijns-Amerika, China, en nog veel meer!

Toen betekende dat nog dat je je console met drie (of meer!) kabels moest aansluiten op een standaard-definitie CRT-tv.  Je moest de allernieuwste games bestellen en in de rij gaan staan bij je favoriete winkel om ze op te halen. Spellen werden gespeeld in een resolutie van 640×480 en je had slechts 8 GB opslagruimte en 64 MB geheugen om ze mee te spelen. En je speelde alleen of met een vriend die naast je op de bank zat.

Twee decennia van gamen

En 20 jaar later zitten we heel ergens anders. Je kunt nu in je favoriete games springen op je Xbox Series X|S-console en spelen met en tegen de meer dan 100 miljoen spelers die elke maand vanuit de hele wereld inloggen op Xbox. En je hoeft niet meer iedereen in de groep over te halen om een grote game te kopen. Met de Xbox Game Pass Ultimate kan je kiezen uit een groot aantal games in de catalogus en gewoon beginnen met spelen. Wat een verschil. Het is een trip down memory lane. Herinner jij je nog dat je je eerste Xbox-achievement vrijgespeeld kreeg? Tot nu toe staat de teller op 1 biljoen aan Gamerscore.

Het spel waarmee het allemaal begon

Waar het allemaal mee is begonnen en wat ondertussen het boegbeeld van de Xbox is geworden is natuurlijk de de Halo-franchise. Het magische moment waarop de Master Chief voor het eerst een mysterieuze ringwereld betrad,  is voor vele gamers episch geweest en in de afgelopen 20 jaar is Halo diep verankerd geraakt in het Xbox-DNA.

Om dit alles te vieren met de community heeft Xbox een feestje gestart. De viering begint vandaag en duurt tot 15 november 2021.

  • #Xbox20:
    Deze viering draait om jou men wil horen wat Xbox voor jou betekent. Gebruik #Xbox20 op social media om je favoriete Xbox-momenten, verhalen, vriendschappen, dierbare bezittingen, prestaties… wat dan ook te delen! Er zullen heel veel vragen op de sociale kanalen van Xbox gesteld gaan worden en tot 15 november wordt je als fan centraal gesteld.
  • Kijk in de Xbox Gear Shop voor de eerste golf officiële Xbox 20th Anniversary-kleding.
  • Laat je liefde voor Xbox en Halo zien met gratis wallpapers met een verjaardagsthema.
  • Registreer je vandaag nog voor Xbox FanFest om deel te nemen aan 20th Anniversary FanFest-activiteiten, waaronder exclusieve loterijen, FanFest-uitrusting, en digitale ervaringen.
  • Personaliseer je Xbox-ervaring:
    bekijk de nieuwe 20-jaar gamerpic en het “The Original” profielthema in je menu “Profiel aanpassen”.  Voor bezitters van de Xbox Series X|S is de dynamische achtergrond “The Original” beschikbaar in het menu Personalisatie.  
  • Op zoek naar iets nieuws om te spelen? Bekijk deze verzameling met een aantal van de beste games die de geschiedenis van de Xbox hebben gekenmerkt. Je kunt de gamecollectie ook op je Xbox-console vinden door in de Store te zoeken naar “Xbox Anniversary”.

Dus hou het nieuws in de gaten want Xbox is nog niet uit gefeest.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments