We hadden al nieuws over de firmware update die richting de Xbox Alpha Skip Ahead ring was gegaan, gebracht. Nu blijkt daar nog een vette feature in te zitten.

Het is de introductie van het gebruik van Dolby Atmos voor die gamers die een gewone home theater systeem bezitten. Dit zorgt dat je een niet-Dolby Atmos geluid om kan vormen naar Dolby Atmos. Of beter gezegd, een geluid wat in de buurt komt van Atmos. Dit nieuwe upmixing proces heeft niet alleen de goedkeuring van Dolby, beter nog, hij is door Dolby ontworpen.

Dit gaat ervoor zorgen dat alle games op de Xbox One beter gaan klinken. Dolby Atmos zit al sinds 2017 op je Xbox. Je merkt dat vooral als je games of films bekijkt die Atmos ondersteuning hebben. Games zoals AC Origins, Metro Exodus en Shadow of the Tomb Raider. Dat dit straks bij elke game mogelijk is, is natuurlijk geweldig.

Natuurlijk zal deze gepimpde versie niet zo goed klinken als de echte gecodeerde Dolby Atmos. Maar het is beter dan niets.

Ook voor de headset/koptelefoon bezitters is er goed nieuws. Naast deze Dolby update komen er ook geluidsprofielen bij. Dit maakt dat je het geluid kan optimaliseren voor Game, Muziek of Film.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments