Ik ben geen fan van het hele Insiders systeem. Je moet altijd maar hopen dat er niks mis gaat. Dat dit geen mythe is, bleek deze week.

Insider zijn klinkt leuk. Je krijgt de nieuwe features lekker vroeg en kan eerder van die foefjes genieten. Maar wat vaak vergeten wordt is dat je als Insider in de basis gewoon een proefkonijn bent om te zien of die update wel goed draait. Soms gaat dat mis. De update die gisteren aan de Alpha en Skip Ahead rings van het programma werden gegeven zouden de eerder gemaakte experimentele veranderingen op je dashboard, zoals de veranderde interface die de snelheid moest bevorderen, terug gaan draaien.

Maar dat gaat niet helemaal zoals het zou moeten. Meerdere gebruikers melden dat er iets fout gaat als deze laatste update geïnstalleerd wordt. Men krijgt de error code “0x8B10000B 0x00000000 0x00000204,” die vergezeld wordt van de melding “There was a problem with the update.”. De update kan dan niet worden geïnstalleerd.

Microsoft heeft dit probleem nog niet erkend en gebruikers geven aan dat een hard reset het probleem weer oplost maar dat de update niet uitgevoerd kan worden. Daarvoor zal je de offline methode moeten toepassen. Nu is dit probleem makkelijk op te lossen maar het geeft aan dat het installeren van experimentele updates nooit helemaal zonder risico is. Ik blijf wel gewoon tot het klootjesvolk behoren die de update krijgt als hij klaar is.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments