Heb je nog geen Series X kunnen scoren? Geen nood en een jaartje wachten en je hebt het niet meer nodig.

Microsoft kondigde afgelopen juni voor het eerst aan dat het bezig was met een Xbox-gamestreamingstick en een streaming-app voor smart-tv’s. Hoewel het bedrijf nog geen informatie heeft gegeven over de voortgang van de ontwikkeling, suggereert een nieuw rapport dat zowel de streamingstick als de app ergens in 2023 beschikbaar zullen zijn voor gamers.

Het cloud-gaming streaming apparaat, dat kan worden aangesloten op een tv of monitor, zal eruit zien als ofwel een Amazon Fire Stick of misschien een kleine, Roku-achtige puck. Het apparaat zal de gebruiker toegang geven tot films en tv-programma’s, naast de cloud games via de Xbox Game Pass Ultimate abonnementsdienst van het bedrijf.

Een bijbehorende game streaming app, ondertussen, zal de gezamenlijke inspanning van Microsoft en partner Samsung zijn. Degenen met Samsung smart TV’s kunnen de app gebruiken zonder het bijbehorende apparaat te hoeven kopen.

Zowel het streaming-apparaat als de app worden waarschijnlijk binnen 12 maanden verwacht.

Meer details worden mogelijk onthuld op 12 juni, wanneer Xbox samenwerkt met Bethesda voor een livestreamed gameshowcase.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments