Nu de PS5 officieel is getoond, gaat de war of the consoles ook weer van start. Xbox trapt af met een klein trolbericht.

De hele dag zijn de PS5-fans al bezig met het verversen van de productpagina’s. Want wanneer kunnen ze hun geliefde console gaan bestellen? Dit is een contrast met de rustig slapende Xbox-fans. Zij weten precies wanneer de boel los gaat en Xbox heeft in een tweet al laten weten dat het de boel onder controle heeft.

Zover zelfs dat ze nu al beloven dat ze binnenkort een precieze tijd gaan melden waarop je naar de Microsoft Store kan gaan en daar je pre-order kan plaatsen.

En dat is een schril contrast met Sony want die is op dit moment al bijna niet meer te bestellen en het bedrijf geeft nu al aan dat ze maar beperkt kunnen gaan leveren.

Waar voor je geld

Nu we weten wat er vanuit Japan geleverd gaat worden en wat de twee PS5-versies gaan kosten, is ook duidelijk hoe de verhoudingen liggen. Als we kijken naar waar voor je geld, dan moet de Series S wel een winnaar zijn. Een next-gen console die voor nog geen 300 euro in je huis kan staan, is ongekend. Samen met de Game Pass Ultimate krijg je meer dan 170 games en kan je ook nog eens mobiel gaan gamen. Het ideale cadeau voor de komende feestdagen voor een gezin met schoolgaande kinderen die het een zorg zal zijn of een console er 4K uitspuugt. Daarnaast staat bij het overgrote deel van de huishoudens gewoon nog een full HD-scherm in de woonkamer. Voor die gezinnen maakt het allemaal niet uit, als de kinderen maar kunnen gamen.

Op het gebied van verkochte consoles wint Sony nog steeds. Maar als je kijkt naar hoe winstgevend beide merken zijn, ontlopen ze elkaar niet echt veel. Dat komt vooral omdat Xbox met de Game Pass een grotere markt heeft gepakt.

De eerste speldenprikken zijn uitgedeeld en wij kijken, met de bak popcorn op schoot, hoe dat verder zal gaan.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments