Goed nieuws voor de mensen die romantisch terugkijken op ‘de mooie oude tijd’ van games. De backwards compatibility zal ooit ook Xbox titels bevatten! Dus je hoeft misschien niet meer je oude Xbox van de zolder te halen of van die SCART naar HDMI converters te kopen.

In deze tijd van tig remakes van elke succesvolle game of collecties van de beste franchises, zou je bijna denken dat het niet meer hoeft, zo’n backwards compatibility feature. Toch zijn heel veel mensen blij met de optie (waaronder ikzelf) en het is nu natuurlijk al relaxed met het steeds grotere aanbod van Xbox 360 titels. Begrijp mij niet verkeerd, ik speel liever nieuwe spellen dan dat ik oude spellen op pak in deze tijd van duizend nieuwe titels per maand. Toch komt er dus in november de optie om oude spellen af te spelen voor iedereen. Maar kan je dit ook uitbreiden met originele Xbox titels? Phil Spencer liet op Twitter weten dat ondersteuning voor Xbox titels op de Xbox One geen gekke gedachte is. Zie de tweets hieronder.

Niks is zeker, maar het is ook geen ‘dit is technisch niet haalbaar’-verhaal. Welke Xbox titels zouden jullie graag weer oppikken? Halo? Oh nee, daar is al een Anniversary Edition voor en zelfs een Master Chief Collection. Fable? Oh nee, daar is ook een collectie van. Grapje, dat is flauw van mij. Er zijn genoeg leuke oude games die je nog kan spelen. Denk aan Indigo Prophecy/Fahrenheit, Just Cause, The Simpons: Hit and Run, Doom 3, TimeSplitters 2, Need for Speed Most Wanted (de leuke versie, niet die van 2012), Star Wars: Republic Commando, Burnout 3: Takedown (de leukste), afijn, you catch my drift (pun intended).

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Stann van Buggenum
Stann van Buggenum
8 jaren geleden

def jam fight for new york!!!!

Jeffrey
8 jaren geleden
Antwoord aan  Stann van Buggenum

Volgens mij is er later nog een Def Jam uitgekomen maar was die ontzettend slecht. Wou de eerste wel spelen, maar had/heb geen old school Xbox