Bij Microsoft zijn ze altijd nog als een modderfokker met de Xbox App van Windows aan het sleutelen. Met de laatste update kun je je Facebook vrienden vinden en in de app door de Xbox Store browsen en heel veel black friday aanbiedingen kopen.

Facebook vrienden

Een veelgevraagde feature van fans was het zoeken naar Facebook vrienden op Xbox Live. Dat hebben de techneuten van Microsoft voor elkaar gekregen en is nu beschikbaar voor gebruikers van de Xbox App van Windows 10. In het vrienden-gedeelte in de rechter kolom let op het Facebook icoontje. Klik er op om je Facebook account te koppelen met je Xbox Live account om suggesties te zien en om zelf vindbaar te worden.

Hoe meer mensen hun account linken hoe meer suggesties je zult krijgen. Een handige manier om je vrienden op de hoogte te stellen van deze functie kun je de “Delen op Facebook”-optie gebruiken bij het eerste keer linken om een “I’m on Xbox” bericht op Facebook te posten. Als je vrienden daar op klikken komen ze op de Facebook friend finder op Xbox.com, die deze week beschikbaar komt. Op deze manier kunnen web-gebruikers op elk platform en apparaat hun Xbox Live netwerk uitbreiden met Facebook vrienden.

Xbox Store

De Xbox Store is nu ook te doorzoeken binnen de Xbox App. De nieuwe interface laat je een overzichtelijke Store zien, waar je ook direct de Games en Deals with Gold ziet (als je Gold member bent uiteraard). Op deze manier kun je dus eenvoudig, met een klik, de laatste Games with Gold redeemen. Daarnaast kun je de game, als je deze al hebt rechtstreeks vanuit de store spelen op je Xbox.

Features voor de pc

Andere nieuwe features hebben betrekking op de pc. Zo kun je op de pc ook gameclips opnemen van alle games door middel van de hotkeys, dit werkte eerder niet voor alle games. Ook kon je voorheen niet je microfoon bij de game opnemen, dat is nu ook mogelijk gemaakt.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments