Dat Xbox erg Engels-georiënteerd is, is geen verrassing. Dat merk je in alles. Lang leek Xbox alleen gericht te zijn op het VK of op de VS. Maar dit verandert.

Zo was het lastig om heel helder te zien of een game ook in jouw taal aanwezig was. Nog lastiger, soms werden games zelfs in een minder gebruikelijke taal gezet dan wij verwachtten. Er zijn meerdere games die automatisch in het Duits spelen puur omdat iemand bij Xbox denkt dat Dutch en Duits wel zullen overeen komen. Lastig want dit betekent dat je actief de taal in je Xbox om moet zetten naar het Engels om ook Engelstalige menu’s te krijgen.

Voor ons valt dit allemaal nog mee maar landen waarin een taal wordt gesproken en geschreven die minder gangbaar is zoals Korea, hebben hier helemaal last van. Daarbovenop was het erg lastig om in de Xbox Store te filteren op games in jouw taal.

Gelukkig zien we op dit moment dat de Xbox Store een nieuwe kaart heeft geïntroduceerd waarop je duidelijk de ondersteunde talen ziet staan. Helaas nog niet bij alle games maar het begin is er. Als je in de Store kijkt bij de details, zal er bij sommige games een kaart te zien zijn die alle ondersteunde talen laat zien. Helaas kan je nog niet op taal filteren.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments