Je bent net gewend aan het ene dashboard, zijn ze alweer een andere aan het bouwen. Xbox krijgt weer een nieuw verfje.

We zijn onderhand gewend aan de updates die het dashboard net weer even wat beter maken. En zo nu en dan wordt de verfpot tevoorschijn gehaald en krijgen we een heel nieuw design. Microsoft is weer met zo’n redesign bezig. Vanaf nu zijn ze met het “ABC” experiment gestart. De Insiders van de Alpha Skip-Ahead en Alpha ringen en nog twee andere groepen Insiders krijgen twee verschillende Home Experiences voorgeschoteld.

De ene groep ziet het dashboard waar Microsoft al sinds juli mee aan het testen is, waarin vier nieuwe content blokken voor de Game Pass, Mixer, de Microsoft Store en de Activity feed die de eerdere tabs bovenaan je scherm gaan vervangen.

De tweede groep ziet een andere versie van dit dashboard zonder tabs maar met één knop voor My Games and Apps in plaats van de vier content blokken die we op de eerste versie zien.

Een derde “control group” houdt het gewone dashboard. Het verwijderen van de tabs maakt waarschijnlijk meer geheugen vrij en zorgt voor betere prestaties. Het Xbox Insiders team gebruikt de control group om dat te vergelijken.

Met elke stap die we met het Xbox Home dashboard maken, kunnen we de plaatsing en gebruiksvriendelijkheid van knoppen en tegels bijstellen, kunnen we de zichtbaarheid van console eigenschappen verbeteren, het dashboard en menu commando’s optimaliseren en het Home scherm omvormen in een hub voor alle Xbox elementen

Wanneer de niet Insiders deze nieuwe modellen gaan zien, dat is onbekend.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments