De E3 is ’s werelds grootste event op het gebied van gaming. Op deze jaarlijkse beurs in Los Angeles worden de grote titels aangekondigd en nieuwe consoles uit de doeken gedaan. Voor ontwikkelaars, uitgevers en platformen dus hét moment van het jaar. Toch?

De E3 is voor menig gamer dé tijd van het jaar om naar uit te kijken. De weken voorafgaand aan deze beurs staan in het teken van geruchten, lekken die elkaar opvolgen en voorspellingen met elkaar maken over games die mogelijk wel of niet uit gaan komen. Om vervolgens samen te kunnen genieten van alle aankondigingen. De periode van de E3 vormt vaak de brug van de voorjaarsreleases naar de najaarsreleases en biedt daarmee een welkome vooruitblik.

Een groot feest voor de gamers

Ook is de E3 een groot feest voor de gamers. Fans van over de hele wereld bezoeken LA tijdens de E3-week en checken de nieuwste games. Een week lang staat dus voor menig gamer het leven in het teken van dit event. Echter, dit samenzijn staat de laatste jaren enigszins onder druk. Dit heeft er mee te maken dat grote partijen besluiten niet aanwezig te zijn. Zo was in 2019 Playstation afwezig en dat was ook wel te volgen. Zij hadden toen niets nieuws om aan te kondigen. Waarschijnlijk wilden zij niet voor een 4e jaar op rij dezelfde games opnieuw tonen.

Ook voor 2020 afzeggingen voor de E3

Helaas blijft Playstation ook dit jaar thuis en deze aankondiging kwam wel enigszins als een verrassing. Niet in de minste plaats omdat dit jaar de next-gen consoles op de markt verschijnen.

Door het besluit van Playstation kwamen er al snel geruchten op gang dat Xbox weleens hetzelfde zou kunnen doen. Beiden zouden wellicht hun eigen event organiseren en daarmee de aandacht op hun eigen boodschap kunnen focussen. Enerzijds begrijpelijk, maar anderzijds enorm jammer voor de gamer die hiermee deze mooie periode van het jaar dreigt te verliezen. Gelukkig was daar Phil Spencer om de achterban gerust te stellen. In een tweet liet hij het volgende weten:

In een latere tweet schrijft Spencer dat de E3 mede een event voor de fans is en dat hij het voor geen goud zou willen missen. Kortom, Xbox staat gewoon op de E3 en in een jaar dat de nieuwe Xbox uit komt lijkt me dit een mooie periode om naar uit te kijken!

Hoewel het nog te vroeg is om de geruchtenmolen te starten, kun je natuurlijk best al laten weten waar je naar uit kijkt en wat je verwachtingen zijn voor de E3 van 2020! Laat dus gerust in de comments of op een van onze social media kanalen van je horen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments