Soms heb je gewoon zin on zo snel mogelijk te gaan gamen. Nou, we kunnen je blij maken want je Xbox start binnenkort wel 5 seconden eerder op.

Microsoft is bezig met het versnellen van de opstarttijd van zijn Xbox Series X|S consoles. In de nieuwste Xbox Insider test builds van het Xbox dashboard, is de koude opstarttijd met ongeveer 5 seconden verminderd. Microsoft was in staat om de opstartvolgorde te versnellen door een kortere opstartanimatie te maken.

Xbox-testers merkten onlangs al een snellere opstarttijd op, en Microsoft bevestigde vrijdag de veranderingen. Josh Munsee, directeur van Xbox integrated marketing, zegt dat het bedrijf “een kortere opstartanimatie (~4s) van de oorspronkelijke opstartanimatie (~9s) heeft gemaakt, wat helpt om de algehele opstarttijd te verkorten.”

Xbox Series X|S-eigenaren zullen alleen profiteren van de snellere opstarttijden als ze hun consoles op de Energy Saver-modus in plaats van de Standby-modus hebben ingesteld. De Energy Saver-modus betekent dat de console volledig wordt uitgeschakeld in plaats van in een stand-bystand te gaan. Dit betekent dat je de console niet kunt aanzetten en meteen kunt beginnen met spelen, maar Energy Saver is vriendelijker voor de elektriciteitsrekening en de planeet.

De wijzigingen van Microsoft zorgen ervoor dat het opstarten in de Energy Saver-modus sneller gaat, waardoor het opstartproces van de Xbox Series X|S van ongeveer 20 seconden naar ongeveer 15 seconden (inclusief de tijd tussen het indrukken van de aan/uit-knop en het zien van de animatie) wordt teruggebracht. Het maakt de Energy Saver-modus nog aantrekkelijker, vooral nadat Microsoft het eerder dit jaar de standaardoptie voor nieuwe Xbox-consoles maakte, naast het toevoegen van ondersteuning voor het downloaden van updates op de achtergrond.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments