Dat de Series X supersnel gaat worden, is een feit. Maar hoe zit het nu met die SSD en je huidige gewone externe schijf?

De SSD-schijf is een essentieel onderdeel voor het snel laden van de games die op de Series X gaan draaien. Maar die schijven zijn nou niet echt goedkoop. Dus waar we nu met gemak een 4TB schijf aanschaffen om ons gebrek aan ruimte op te lossen, is dat op de Series X een prijzig verhaal.

Helaas zal je voor de Series X games die in de toekomst gaan uitkomen echt gebruik moeten maken van de SSD-schijf die in je Series X zit of de Seagate expansion die via de speciale aansluiting eraan gehangen kan worden. Een gewone externe schijf is geen optie als speelbare opslag voor die categorie games. Is je huidige schijf dan waardeloos geworden?

Nee, dat is gelukkig niet het geval. Deze voorwaarde geldt namelijk alleen voor de Series X games. Al je Xbox One en backward compatible games kan je gewoon spelen door je huidige externe schijf in de Xbox Series X te pluggen. Dit laatste liet Partner Director of Program Management Jason Ronald tijdens Xbox Inside weten. De gewone externe drive kan wel gebruikt worden als opslag voor je Series X games maar om ze  te spelen, zullen ze eerst naar de interne overgezet moeten worden.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
LK
LK
2 jaren geleden

Tussen m’n Xbox One games, en dat zijn er nogal wat, zitten er meer dan ’n paar die ik ook wel eens op de SSD zal plaatsen om te kijken hoe snel het dan gaat, voorbeelden zijn o.a. Destiny 2 en Anthem

roko
roko
2 jaren geleden
Reply to  LK

In het begin heb je natuurlijk genoeg plek om een flink aantal van je favo games op de SSD te zetten. Naarmate je meer en meer Series X games gaat installeren zul je moeten swappen, lijkt mij allemaal niet zo issue. En wat dat aangaat zullen de 3rd-party leveranciers straks staan te popelen om hun SSD oplossing aan de man te brengen.
Ik ben benieuwd wanneer de preorders van de Series X ingeschoten kunnen worden.