Sinds de eerste geruchten over de next-gen Xbox de kop opstaken, werd er gesproken over twee versies. De Xbox Series X is ondertussen bekend gemaakt. Maar hoe zit het met de ‘Lockhart’.

Dit moet namelijk het instapmodel van de nieuwe Series gaan worden met een grote kans dat het de Series S gaat heten. De verwachting is dat we het hier over een vier TeraFlop machine hebben en dit zou dan de vervanger van de Xbox One X moeten worden.
Deze versie zal de next-gen games kunnen draaien met snellere laadtijden en misschien wel een vorm van ray-tracing. Bovenstaande afbeelding is trouwens maar een vrije impressie.

Er zijn berichten dat de eerste consoles met medewerkers mee zijn om deze thuis te testen. Met de geruchten dat er  in mei een showcase gaat komen, zouden we weleens de eerste beelden van deze lichtere versie kunnen gaan zien.

Nieuw logo

Wat we nu wel weten is het nieuwe logo wat de Series X gaat dragen. Op 16 april heeft Microsoft een nieuw trademark aangemeld. De nieuwe Series X logo laat de tekst ‘Series’ verticaal zien naast een grote X. Dit is dus best een verandering ten opzichte van het ronde Xbox logo wat we kennen.

Tenslotte gaat het gerucht dat men een nieuwe Microsoft Headset aan het bouwen is. De vorige stamt uit 2014 dus het is wel tijd voor een nieuwe.

Microsoft lijkt ook druk bezig te zijn om een paar komende games te gaan showen tijdens de showcase. Zo zou Fable een reboot krijgen en zullen er meer beelden van Halo Infinite te zien zijn. Hoe de showcase gepresenteerd gaat worden, dat weten we niet. Het zou zomaar kunnen dat we het allemaal in Xbox Inside gaan zien.

Zoals met alle geruchten, is dit  er ook weer een waar je het zoutvaatje naast moet zetten. Maar goed, waar rook is, is vuur.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments