Vandaag heeft Microsoft een pilot gestart waarin we een nieuwe toepassing op de Xbox One en in Windows 10 tegenkomen. Game Chat Transcription.

Wat is dat precies, Game Chat Transcription? Deze functie zorgt ervoor dan spraak naar tekst omgezet wordt en andersom, tekst naar spraak. Het opent een nieuwe manier van communiceren die de chat toegankelijker maakt voor iedereen. We kijken dan met name naar de gamers die gehoorproblemen hebben of waarbij er iets met de spraak aan de hand is. Maar ook in wat luchtigere situaties zoals het gamen terwijl je gezin niet wil dat je constant in jezelf zit te praten kan dit een uitkomst betekenen. Maar we waarschuwen je wel, mocht je problemen hebben met drift, boosheid, uit je slof schieten? Zet het dan uit want al je vloekwoorden worden op beeld vastgelegd en voor je het weet mag je weer een week niet online omdat je een ban aan je broek hebt hangen.

Instellen

In de praktijk betekent het dat je de spraak in de chat als tekst ziet verschijnen of dat jouw spraak als tekst naar de chat wordt toegestuurd. Toch kan niet iedereen al gebruik maken van deze functie want hij wordt maar beperkt ingezet. Op dit moment maakt alleen Halo Wars 2 gebruik van deze functie. Heb je deze game en wil je het eens uitproberen dan kan dat. In je Settings vind je het onderdeel Ease of Access en daarin zit de Game Chat Transcription. Hierin kan je de eerder genoemde functies instellen. Bij het omzetten van tekst naar spraak kan je dan ook nog eens uit een aantal stemmen kiezen.

Zo laat Microsoft weer zien dat het gamen voor mensen met een beperking heel belangrijk voor hen is.

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments