Volgens de geruchten kunnen we ons opmaken voor een grafische standaard om van te watertanden.

Phil Spencer eindigde de E3 2018 conferentie van Microsoft met een mooie belofte. Microsoft gaat de benchmark neerzetten voor console gaming. Officieel is er nog niks bekend over de komende Xbox, de Scarlett. Maar tech-reporter en Microsoft-insider Brad Sams komt met een aantal details rond de hardware die we naar verluidt binnen nu en twee jaar kunnen verwachten. Zijn details kloppen met eerdere geruchten rond de E3 van 2018. Dankzij een Zen 2 CPU en toekomstbestendige GPU van AMD wordt gestreefd naar een 4k resolutie bij 60 frames per seconde.

Met de Xbox One X zijn er grote titels speelbaar op 60 fps zoals Doom, Rainbow Six Siege, The Witcher III, Hellblade en Battlefield 1. Een streven, maar geen standaard. Je ziet in titels zoals Forza Horizon 4 dat je de keuze hebt voor dikkere graphics met 30 fps of iets mindere graphics met 60 fps. De geruchten doen me denken dat met de nieuwe rekenkracht 60 fps werkelijk de standaard gaat worden op consoles.

Traditioneel of vooruitstrevend?

Aanvullend verteld Brad dat Microsoft met meerdere stukken hardware komt dat onderling nogal van elkaar verschilt. Namelijk de traditionele console zoals we die al kennen en een platform dat games kan afspelen door middel van streaming. Dit is gebaseerd op cloud technologie in Azure, Microsofts eigen cloud-platform. In Microsofts conferentie van de laatste E3 gaf Phil Spencer al aan dat er bij Microsoft hard gewerkt wordt aan streaming technologie die gaming van console kwaliteit mogelijk maakt op elk apparaat. Telefoon, tablet of pc, maar dus ook bijvoorbeeld een nieuw stuk hardware dat je aan je tv kunt koppelen.

Microsoft heeft eerder aangegeven niet meer te spreken over generaties, maar iteraties van hun Xbox platform. De precieze details daarover zijn nog niet bekend, maar de manier waarop Microsoft de Backward Compatibility ondersteund lijkt een voorbode. Ik stel me zo voor dat de randapparatuur ondersteund wordt en je library speelbaar blijft. De komst van een streaming platform past goed in het beeld van het verdwijnen van echte generaties. Vast staat dat je met de Scarlett een monster van een console in huis gaat kunnen halen. Het team van de Xbox One X werkt namelijk aan de architectuur van de volgende Xbox.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments