Tijdens de E3 kregen we al te horen dat men bij Xbox al druk bezig is met de opvolger van de Xbox One X. Veel details kregen we verder niet maar langzaam maar zeker lekt er wel het een en ander.

Vorige maand beweerde Thurrot dat de volgende reeks van Xbox apparaten de codenaam Scarlett (met twee t’s) gaat dragen. Brad Sams van Thurott gaf deze week wat meer info over de komende Xbox consoles. Volgens Sams is Microsoft twee apparaten aan het maken. De eerste zal een traditionele zijn zoals we die nu kennen waarin je via fysieke middelen of digitale content games kan spelen.

De tweede die men aan het ontwikkelen is, kan de industrie weleens op de kop gaan zetten. De door een bron als Scarlett Cloud betitelde console zal gebaseerd zijn op een game streaming service. Deze ‘cloud’ console zal niet zo krachtig zijn als de traditionele versie maar je kan er wel alle games mee spelen.

De cloud console zal maar beperkt gebruik maken van lokale hardware om bijvoorbeeld controller input mogelijk te maken, beelden te genereren en collision detection mogelijk te maken. Als er meer hardware in de console gezet moet worden, zal dat de prijs van de streaming box verhogen maar hij zal aanzienlijk goedkoper zijn dan de volledige versie.

Deze ontwikkeling ligt wel in lijn met alle andere game services die Microsoft biedt. Deze zijn nu al winstgevender dan de hardware, denk aan de Game Pass en Xbox Live. Met de Scarlett games in de cloud kan Microsoft bepaalde regels dicteren als het gaat om abonnee tarieven en opent het zijn bibliotheek tegen betaling. 2020 lijkt het jaar van de grote veranderingen in deze industrie te gaan worden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments