Je Xbox heeft weer een nieuwe update gekregen. Wat zit er dit keer in het pakket?

Microsoft rolt op dit moment een nieuwe update uit voor Xbox-consoles die het een stuk eenvoudiger maakt om je controller te switchen tussen een console en een pc of laptop. In plaats van door menu’s te moeten slepen om van verbinding te veranderen, kun je met de update schakelen tussen eerder verbonden apparaten door simpelweg dubbel te tikken op de koppelknop van de controller.

Deze functie is al beschikbaar op de Xbox Series X|S-controller sinds hun lancering vorig jaar, maar de nieuwe firmware-update brengt deze optie ook naar Xbox One-controllers met Bluetooth-ondersteuning en de Xbox Elite 2-controller. Je zult het echter alleen kunnen gebruiken om snel te schakelen tussen een Bluetooth-apparaat en een Xbox-console en niet tussen twee Xbox-consoles.

De nieuwe firmware-update voegt ook Dynamic Latency Input (DLI) toe aan oudere Xbox One-controllers, welke de invoervertraging vermindert op controllers die zijn aangesloten op Xbox Series X|S-consoles.

Naast de controllerwijzigingen, verbetert Microsoft ook de instellingen voor audio-uitvoer op alle Xbox-consoles. Nieuwe audio-opties omvatten de mogelijkheid om luidsprekeraudio te dempen wanneer een headset is aangesloten, handig als je ’s nachts speelt en geen familieleden of buren wilt storen.

Audio Settings asset

Deze nieuwste dashboardupdate bevat ook Xbox Cloud Gaming (xCloud)-integratie, waardoor oudere Xbox One-consoles Xbox Series X-games kunnen spelen. De functie vereist een Game Pass Ultimate-abonnement en zal beschikbaar zijn in 25 regio’s en een subset van Xbox-eigenaren kan beginnen met het uitproberen van de functie met de november-update.

Nieuwe kleurenfilters maken ook deel uit van deze update voor Xbox Series X / S-consoles, die spelers met kleurenblindheid of een tekort aan kleurenvisie zullen helpen. Microsoft staat game-ontwikkelaars ook toe om hun titels te taggen met maximaal 20 toegankelijkheidsfuncties, waardoor het voor mensen met een handicap een stuk eenvoudiger wordt om te vinden welke games deze visuele, audio- en invoertweaks ondersteunen. Op dit moment worden meer dan 325 games ondersteund en in de komende maanden zullen meer filteropties beschikbaar zijn.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments