Sony kwam een jaar geleden met de PS4 Pro. Inmiddels zijn we bijna zover dat Microsoft komt met de Xbox One X, de dikke upgrade van de One. Een paniekreactie van Microsoft? Zeker niet.

Senior Director of Product Management van Microsoft Albert Penello vertelt in een interview dat hij net zo verbaasd was als de rest van de wereld over de aankondiging van de PS4 Pro. Ook vertelt hij dat de Xbox One X zeker geen reactie was op de PS4 Pro. Geen van beide bedrijven heeft namelijk zicht op wat ze bij de ander uitvoeren en de specs voor de X stonden al een tijdje vast.

Ik moet ze (Sony red.) credits geven voor wat ze gedaan hebben. Maar wat ik het interessantst vind, is dat we allebei op hetzelfde idee zijn uitgekomen, al is de uitvoering dan wel verschillend. Deze zakenwereld verdeelt en verenigt op hele interessante manieren en het mag duidelijk zijn dat we geen idee hebben van wat elkaars plannen zijn, dus toen Sony met de Pro kwam, was ik net zo verbaasd als iedereen.

Zij hadden een ander idee voor wat ze wilden maken, dus achteraf lijkt het er misschien op dat we met de Xbox One X reageerden op hen, maar mensen die in deze wereld werken weten dat zoiets al jaren in de maak is en dat je de specificaties al jaren van tevoren vast moet hebben staan.

Tot slot wilde Penello hier nog aan toevoegen dat Microsoft niet bovenop iedere nieuwe technologie duikt, maar dat ze de verschuiving naar 4K wel aan zagen komen en daarom een apparaat wilden maken dat hier op inspeelt.

Nog maar een maandje wachten op het monster dat Xbox One X heet.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments