De Playstation staat onbetwist bovenaan wat betreft het aantal verkochte consoles. Betekent dit dan ook dat de console bekender is?

Een nieuw rapport dat door het Amerikaanse Nielsen Games is gepubliceerd, laat namelijk een verrassende uitkomst zien. De Xbox One X is namelijk bekender in de Verenigde Staten dan zijn tegenhangers de PS4 Pro en de Nintendo Switch. Dit geldt wel alleen voor de Pro want de gewone PS4 scoort wel het hoogste op de lijst.

Uit het onderzoek blijkt dat 59% van de ondervraagden, bestaande uit mensen van 13 jaar en ouder, van het bestaan van de Xbox One X afwist. Maar helaas vertaalt dat zich niet in hogere verkoopcijfers. De intentie om een Xbox One X te kopen is namelijk lager dan dat van de PS4 en de Switch. Dit zal ongetwijfeld met het prijskaartje te maken hebben. Als Microsoft zijn aandeel in de markt wil versterken, dan zou een prijsverlaging niet eens zo gek zijn.

Liever fysiek dan digitaal

Of de fysieke games nog toekomst hebben, dat is nog weleens een discussiepuntje in onze party’s. Jullie schrijver wordt nog weleens als fossiel omschreven omdat ik zweer bij het kopen van een leuk discje in een prachtige doos. Hoofdreden, een disc heeft doorverkoopwaarde. Dat ik daar dus niet alleen in staat is ook te zien in deze survey. Maar liefst 66% van de ondervraagden lieten weten dat ze liever een fysieke game kopen.

Een ander leuk feitje is dat de meerderheid van de ondervraagden op de huidige generatie consoles speelt. Daarmee verslaan ze alle andere gaming apparaten. Consoles hebben dus nog steeds de toekomst. De slogan van Sony, namelijk For the Players, komt ook niet helemaal in dit onderzoek naar boven. De Xbox community gebruikt hun console namelijk meer voor gaming dan die van de PS community waarbij de laatste de console meer voor andere zaken, zoals het kijken van tv, gebruikt.

Wil je alles nog eens rustig teruglezen, dan kan je hier het onderzoek vinden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments