Rise of the Tomb Raider is een titel die straks enhanced wordt voor de Xbox One X. We hebben al beelden van Xbox One X-versie en laten zien wat het verschil is met de PS4 Pro. Ook zijn er beelden van Halo Wars 2 die het verschil tussen de normale Xbox One en de X laten zien.

We hebben het al zo vaak gezegd, 6 Teraflops is leuk een aardig, maar echt vergelijken kunnen we de Xbox One X pas als er wat te zien is. Langzaam maar zeker druppen de eerste beelden binnen en is het dus tijd voor de eerste vergelijkingen.

Onze vrienden van Digital Foundry hebben materiaal van Gamescom van de Xbox One X vergeleken met bestaande beelden van zijn grootste concurrent, de PS4 Pro.

Rise of the Tomb Raider

Voor deze vergelijking is er gekeken naar Rise of the Tomb Raider. Deze had al een uitstekende remaster gekregen voor de PS4 Pro, maar hoe verhoud zich dit tot de enhanced Xbox One X-versie?

Hieronder zie je delen van screenshots met een vergelijking op 4K en op 1080p op schaal, oordeel zelf.

Screenshot 1 – 4K
Screenshot 1 – 1080p
Screenshot 2 – 4K
Screenshot 2 – 1080p
Screenshot 3 – 4K
Screenshot 3 – 1080p

De vergelijkingen spreken voor zich. De Xbox One X laat zien dat de game duidelijk op een hogere resolutie draait dan de PS4 Pro. Overduidelijk zijn de extra details in textures zoals de wonden op Lara’s gezicht, haar kleding, maar ook de natuur en muren op de achtergrond.

Halo Wars 2

Ook is er een vergelijking gemaakt tussen Halo Wars 2 op de Xbox One en de Xbox One X.

Hieronder, wederom delen van screenshots op zowel 1080p als 4K op de juiste schaal. Voor 4K zijn upscaled screenshots van de Xbox One gebruikt.

Screenshot 1 – 4K
Screenshot 1 – 1080p
Screenshot 2 – 4K
Screenshot 2 – 1080p

De kracht van 4K in deze game is ongekend. Op deze resolutie komt de natuur en andere omgevingen veel beter tot hun recht. Ook is er op de One X blijkbaar iets met belichting gedaan waardoor er meer schaduwen zijn, op screenshot 2 is dat niet te missen. Hierdoor lijken objecten veel beter geplaatst in de wereld.

Vinden jullie deze vergelijkingen leuk?

Als je wilt dat we, net zoals dit, meer games vergelijken in de toekomst, laat dat dan weten in de comments!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments