Zoals iedere maand brengt de NPD Group verslag uit betreffende de verkoopcijfers van de bestaande consoles. En alhoewel Sony in de maand juni de kroon spande door de PS4 Batman Arkham Knight bundel zagen de cijfers van Microsoft er afgelopen maand wel erg rooskleurig uit.

Algemene prestaties

Vergeleken met juni 2014 vond er in de algemene industrie een stijging plaats van 18 procent. Dit geldt voor zowel games als hardware. Voor de software alleen is de stijging maar liefst 21 procent, dit zal vooral liggen aan het verschil in releases. Waar in 2014 de meest spannende release een nieuwe ‘’Plants vs. Zombies’’ was, was in juni 2015 de keuze reuze. Voor de hardware alleen was de stijging 8 procent, dit wordt momenteel nog gedrukt door het feit dat de verkoopcijfers in 2015 van de PS3 en Xbox 360 uiteraard veel lager zijn dan in 2014 door de komst van de nieuwe generatie consoles.

 

xbox-one-vs-ps4-vs-wii-u-0g2ddw55

Reacties vanuit de industrie

Sony heeft het nieuws bevestigd dat zij momenteel de leiders van de industrie zijn. Waar Nintendo zegt dat hun verkoop van de Wii U en Nintendo 3DS met meer dan 20 procent zijn gestegen. De Nintendo 3DS alleen heeft een stijging van meer dan 40 procent gezien ten opzichte van vorig jaar. Microsoft heeft zowaar nog betere cijfers dan Nintendo liet zien. In de Verenigde Staten alleen is de verkoop van de Xbox One met 51 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar, waar het aantal Xbox Live gebruikers van de Xbox One en Xbox 360 met 22 procent is gestegen.

De fantastische stijging van de Microsoft

De stijging van de Xbox One kan te maken hebben met meerdere factoren. Het is natuurlijk niet zeker of de consumenten een Xbox One kopen naast een andere nieuwe generatie console, of dat de consument nog geen nieuwe generatie console had gekocht. Maar de stijging van 51 procent ten opzichte van vorig jaar is natuurlijk een enorme stijging. Na een tweet van Aaron Greenberg, de senior marketing director van Microsoft, is het nu bekend dat de verkoop van de Xbox One zelfs met 79 procent is gestegen na de E3.
De line-up van de nieuwe games was natuurlijk ook fantastisch, maar ook het feit dat backwards compatibility beschikbaar wordt voor de Xbox One, en niet voor de PS4, zou hier aan kunnen bijdragen.

Backwards-comp

Hoe dan ook is het een grote positieve verandering voor Microsoft, ik ben dan ook erg benieuwd in hoeverre Microsoft Sony zal inhalen betreffende de verkoopcijfers. Nu is het gewoon afwachten tot de cijfers van juli gepubliceerd worden. Wie weet treffen wij dan Microsoft of Nintendo bovenaan de lijst van bestverkopende producent.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments