Microsoft is sinds de lancering van de Xbox 360 bezig om door te breken in Japan met hun consoles en de games. Veel goeds heeft het nog niet gebracht voor het bedrijf uit Redmond. Het lijkt nu een nieuw dieptepunt te kennen.

X1 chartsNa een twijfelachtige launch in Japan en eerdere slechte verkopen wat resulteerde dat in november vorig jaar de Head of Xbox Japan, Takashi Sensui, moest opstappen, is het deze week wel heel erg droevig gesteld met de sales in Japan. In de week van 8 tot 14 Juni, heeft Microsoft slechts honderd Xbox One consoles verkocht in heel Japan. Ja, je leest het goed: 100! En stel je dan eens voor dat je 100 consoles verkoopt op een bevolking van 120 miljoen mensen…… Erg pijnlijk dus!

Deze gegevens komt van Media Create, een bedrijf dat de sales van gamesoftware- en hardware bijhoudt in Japan. Zelfs de Playstation 3 verkocht beter in Japan. Check hieronder alle cijfers per platform.

Wat denken jullie? Is Japan gewoon Sony-gebied vanwege chauvinistische redenen? Of is Japan een markt waarin veel games zoals jrpg’s voorkomen die daar beter liggen en die Xbox minder in hun collectie hebben zitten? Wij zijn benieuwd naar jullie mening. Leave a comment als je er een mening over hebt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments