In januari berichtten wij er al over. Alle nieuwe foefjes die met de komst van Windows 10 mogelijk gingen worden.

Streaming is één van de mogelijkheden die Windows 10 in zich heeft. Met name het streamen van het beeld van je Xbox One naar andere apparaten. Op dit moment is het dashboard van de Xbox One al klaargemaakt voor het streamen. Alleen is de Xbox One app voor Windows 10 nog niet zo ver.

Demonstratie

Op de Build developers conference in San Francisco heeft Microsoft voor de eerste keer een demonstratie gegeven van het game streamen naar een Windows 10 pc. Plug je Xbox One controller in een Windows 10 pc en klaar. Want daar begint het mee. De controller en de Xbox app. Zodra je de controller met je pc verbind, worden de drivers automatisch geïnstalleerd en vanaf dat moment kan je games gaan streamen. Het streamen gaat via je lokale netwerk dus op vakantie gaan en vanaf daar je games spelen, dat is niet mogelijk.

JQO7M-Y94c2n.878x0.Z-Z96KYq[1]

Het starten van een game is makkelijk in de Xbox app. Je kiest gewoon de titel die je wil spelen en er komt een streaming optie bovenin je scherm. Daarmee krijg je toegang tot je complete Xbox One dashboard en daarin kan je eigenlijk alles doen wat je normaal op je Xbox ook doet. Terwijl je dit doet, kan je trouwens niets met je Xbox One zelf. Dus Netflix kijken op je tv terwijl je een game op je pc streamt, dat is er niet bij. Wat de app eigenlijk doet is het spiegelen van je dashboard in de vorm van een videostream naar je pc. Microsoft is nog wel bezig met mogelijkheden voor het simultaan gebruiken maar voor nu zit dat er niet in. De Windows 10 testers kunnen op korte termijn met deze app gaan spelen dus heb je Windows 10, dan zal deze optie in één van de volgende updates toegevoegd zijn.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties