De nieuwe Xbox One S zal alle games upscalen naar 4K. Dat bevestigt Mike Ybarra, de rechterhand van Phil Spencer.

De Xbox One S is eigenlijk veel interessanter dan Microsoft doet blijken. De console is niet alleen kleiner, maar bevat ook HDR en 4K upscaling. HDR blijkt, best wel onverwachts, een big fucking deal te zijn.

Over 4K upscaling bestond nog onduidelijkheid, verschillende bronnen waren er vaag over. Mike Ybarra bevestigde het nu met een simpele “Yes.” op de vraag of de Xbox One S de games upscaled naar 4K.

2016-07-02 12_27_14-Mike Ybarra op Twitter_ _Yes. https___t.co_adK6Sr6zRU_

Het gaat hier niet om bepaalde games, maar alle games zullen geschaald worden naar 4K op de S. Voor degenen die zich afvragen waarom dit een belangrijke feature is, lees even door.

zrpdqcQ4K upscaling?

Een 4K tv kan een 1080p-bron weergeven op 4K. De pixels worden dan gewoon verviervoudigd maar dat is geen upscaling. Een upscaling algoritme calculeert juist de de tussenliggende pixels en vult dat aan zodat er een goed 4K-beeld weergegeven wordt. Bekijk het plaatje hiernaast maar eens.

Voor wie zich afvraagt waarom je dan nog een Scropio zou moeten halen, 4K upscaling blijft een algoritme waarbij de tussenliggende pixels worden “gegokt”. Het zal nooit zo mooi zijn als native 4K-rendering zoals bijvoorbeeld bij de Scorpio.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments