Mij hoef je niet te vertellen dat de Xbox One de beste current-gen console is. Toch heeft de Xbox One een moeilijke start gehad en is er nog een hoop ruimte voor verbetering.

In november wist de Xbox One, in de Verenigde Staten, de titel ‘best verkochte console’ naar binnen te slepen. Nu kan het dat Black Friday hier wat mee te maken heeft gehad. Hierna kwamen de kerstdagen en in de VS, is de koopgekte nog gekker dan in Nederland. Combineer dit met de prijsverlaging van de Xbox One en iedereen stormt richting de winkel. Daarnaast zijn er in de laatste twee maanden van 2014 best nog wat goede games uitgekomen. Met name Halo: The Master Chief Collection, Far Cry 4, CoD: Advanced Warfare en GotY 2014 Dragon Age: Inquisition.

big-games-of-november-call-of-duty-halo-far-cry-1113678

Toch heb ik het idee dat, vooral in de VS, een hoop mensen beide consoles in huis hebben. Dat neemt uiteraard niet weg dat de Xbox One wederom de best verkochte console is geworden.

Om de prestatie nog groter te maken blijkt de Xbox One, in vergelijking met de Xbox 360, al een voorsprong van 50 procent te hebben. Dat wil zeggen dat in hetzelfde stadium waar de Xbox One nu in zit, de Xbox 360 50 procent minder consoles verkocht.

Xbox Celebration

Naar mijn mening kan de Xbox One alleen nog maar meer groeien. Ook in Nederland zal de Xbox One alleen nog maar populairder worden. Zeker als je weet dat Microsoft continu bezig is met dashboard updates en het verzamelen van feedback. Dit gebeurt voornamelijk middels het Dashboard preview program waarmee alleen uitgenodigde gamers een voorproefje krijgen van de aankomende dashboard update.

Wat vinden jullie? Is de Xbox One al zover om zichzelf de beste console te noemen of hebben ze nog een lange weg te gaan?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties