Windows 10 komt er aan en dat betekent dat er veranderingen worden doorgevoerd. Eén van die veranderingen is de naam van Xbox Music. Dat heet binnenkort Groove Music. 

De Xbox Video app gaat diezelfde kant op en zal weg gaan om ruimte te maken voor Movies & TV. De diensten voor entertainment blijven natuurlijk bestaan, maar het is een groot verschil of de Xbox One’s primaire functie het gamen is of juist ‘een entertainment apparaat’ zoals pijnlijk duidelijk werd bij de E3 in 2013.

Het is een positieve vordering van Xbox One’s bestaan. De samenwerking tussen Windows 10 en Xbox One moet het totaalpakket bieden. Xbox One voor games en de rest als service van Windows 10. Zo is er meer duidelijkheid voor de consument en kunnen gamers met een gerust hart uitkijken naar meer games op de Xbox One waar de gamer centraal staat. Degene die trouwens een Xbox Music pass hebben, hoeven zich geen zorgen te maken. Alles zal vlekkeloos worden omgezet naar de Groove pass.

Wat vinden jullie? Positieve ontwikkeling of maakt het niet uit?

 

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Rene Katerberg
7 jaren geleden

Er verandert niks aan de Xbox, we krijgen niet meer of minder games, er verandert ook niks aan de services, behalve dan de naam. Wat mij betreft prima, ik was er nooit bang voor dat de Xbox een soort tv, music, multimedia device zou worden. Is allemaal extra bovenop de goeie gamemachine die het is. Prima console met uitstekende services er omheen, ik heb nooit spijt gehad van de aanschaf.

Niels van der Grift
Niels van der Grift
7 jaren geleden
Reply to  Rene Katerberg

Agreed. Ik was zelf na de E3 2013 wel bang voor te veel focus op andere services in plaats van primair een game console en die kut kinect die door de strot werd geduwd. Maar het is sowieso een goede aanschaf