De Xbox gaat weer een update krijgen, een kleintje deze keer.

Ik hoor ze al weken steen en been klagen. De previewers van Xbox. Toen de backward comp. werd aangekondigd op de E3, stortte men zich massaal op dit programma. Welke Facebook groep je ook lid van was, de vragen om een uitnodiging vlogen je om de oren. Nu, een paar weken verder, zie ik vooral klachten. “He, weer een update”, “Ik wil spelen maar krijg een 2 GB update dus dat wordt tv kijken vanavond” , “Kreeg vandaag weer een 2 GB update, waar is dat voor?”. Ik snap dit niet. Je weet toch dat je jezelf als testkonijn voor Microsoft aangemeld hebt? Of is men zo verblind door het een maandje eerder hebben van wat gadgets, dat we de kleine lettertjes even vergeten? Ik ben lang geleden lid geweest van het Beta team van de Xbox 360. Iets waar ik lang spijt van heb gehad. Alleen wist ik wel precies waar ik mij voor inschreef. Je bent tester dus je kan verwachten dat je misschien wel dagelijks een update krijgt. Die kreeg ik dan ook. Het 360 systeem werd die maand gereed gemaakt voor de overgang van punten naar euro’s. Nou, dat heb ik geweten.

Bugs

Elke dag je Xbox opstarten en dan eerst, verplicht, want anders kan je niet online, de update installeren. Ik ben een angsthaas, dat geef ik grif toe. De updates werden dan ook met geknepen billen gedownload en geïnstalleerd. Waarom? Doodeenvoudig, in de kleine lettertjes van het beta-test programma stond dat Microsoft niet verantwoordelijk is voor wat voor problemen dan ook, die voortkomen uit het installeren van deze ‘beta’ versies. Je bent en blijft testkonijn. Microsoft test zijn updates, net zoals gamedevs doen, in deze vroege versies. Dit betekent dat er bugs in kunnen zitten. “Is mij nog nooit gebeurd” hoor ik previewers dan zeggen. Nou, geluk gehad dan. In september 2014 kregen de vroege vogels van een update een probleem. Bij deze update werd namelijk je Xbox teruggezet naar de fabrieksinstellingen. In april 2015 herhaalde deze bug zich nog een keer. Natuurlijk zijn er altijd maar een klein aantal mensen het slachtoffer hiervan maar het blijft firmware en daar kunnen behoorlijke fouten in zitten. Kijk naar nieuwe games tegenwoordig, komt er nog één uit zonder fouten? En die zijn dus allemaal al uitgebreid getest.

resetWat ik er mee wil zeggen is, als je zo graag vroeg gebruik wil maken van een leuke uitbreiding in je Xbox One, realiseer je dan wel dat je de boel test en dat het jouw taak is om die bugs te ontdekken. Dat er bij elk voordeel ook een nadeel zit. Voordeel is dat je ongeveer een maand eerder iets met je Xbox One kan doen wat wij, het gewone klootjesvolk, niet kunnen. Dat je uitnodigingen krijgt om bepaalde games ook wat eerder te testen. Nadeel is dat je meer dan regelmatig updates kan krijgen en dat je update bugs kan bevatten. En dat je de community moet helpen om deze bugs op te sporen en te melden. Dus wees je daar bewust van 🙂

De update van vandaag

Vandaag is er dus voor ons, de gewone gebruikers, een officiele update. Het is een kleintje die je One klaarmaakt voor Windows 10. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je console klaar is voor de backward compatibility. Dit zorgt ervoor dat je 360 games op je One kan spelen als ze daarvoor klaar gemaakt zijn. Er moeten deze zomer rond de 100 titels los komen.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Martin Katerberg
Martin Katerberg
7 jaren geleden

Geen enkel probleem als preview member.

Zomaareven
Zomaareven
7 jaren geleden

Onderwerp Xbox One
Hoi,

Ik had een vraag je aan je. Ik heb ook een Xbox One en zou graag preview tester wiel worden. Maar dat kan alleen als iemand mij uitnodigt zou je dat willen doen. Mijn gamerstag is harryvink. Email harryvink@hotmail.com.

Alvast erg bedankt.

Groetjes Harry