We zitten nu in de maand mei en dat betekent dat de release van ongetwijfeld de meest geanticipeerde RPG om de hoek staat. The Witcher 3 is bijna uit en iedereen, zelfs non-RPG fans kijken er naar uit. Alsof een immense game als dit niet genoeg is, kunnen we begin juni ook nog eens The Elder Scrolls Online verwelkomen op de Xbox One. Als we de berichten mogen geloven, heeft de Xbox One-versie bijna een soort metamorfose ondergaan.

The Elder Scrolls Online werd iets langer dan een jaar geleden uitgebracht voor pc, maar echt geweldig werd de game niet ontvangen. Vaak kwamen in reviews zesjes voor en een acht was gewoon iets unieks te noemen. Naast nogal saaie quests en een slecht reward systeem, bulkte The Elder Scrolls Online van bugs, glitches en nog veel meer van dit soort trieste en vervelende zaken. De toekomst en uiteindelijke release van de Xbox One versie leek dan ook alles behalve zeker, maar de ontwikkelaar heeft er keihard aan gewerkt en het lijkt zijn vruchten te gaan afwerpen.

Eerder dit jaar maakte Zenimax Online Studios bekend afstand te doen van een benodigd abonnement om The Elder Scrolls Online te kunnen spelen. Het kwam er eerst op neer dat spelers elke maand een bedrag moesten betalen om online te kunnen spelen, eigenlijk gewoon net zoals Blizzard doet met World of Warcraft. Wanneer The Elder Scrolls Online begin juni uitkomt, hoeven we maar eenmalig het bedrag van ongeveer 60 euro neer te tellen en kunnen vanaf dan gewoon gratis de game spelen. Als we de The Elder Scrolls Online community mogen geloven, hebben we hier met een sterk verbeterde game te maken. De community is tot nu toe vol lof over de beta die zij gespeeld hebben.

Dit was absoluut niet te zeggen van de pc-versie. De game was ten eerste gewoonweg te duur en dan bedoelen we niet alleen de prijs van de game of het maandelijke abonnement. Er waren in-game items zoals paarden en men kon die bemachtigen door meer dan 10 uur lang in-game geld op te sparen in Summerset Isles, of gewoon door middel van echt geld te gebruiken. Het zou echter gewoon makkelijker moeten zijn om een paard te bemachtigen, want alleen de hardcore spelers gaan uren lang centjes lopen opsparen terwijl zij tergend saaie quests over blijven doen.

elder-scrolls-online-

Naast dit alles waren er ook talloze issues met het Veteran Level systeem, waar spelers constant over hadden geklaagd. Zenimax Online Studios heeft echter in november van vorig jaar een patch uitgebracht ervoor, maar daarmee is het probleem nog niet verholpen. Later dit jaar zal een laatste patch verschijnen en die zal het hele Veteran Level systeem gewoon verwijderen. Goed nieuws voor de Xbox One-versie, want de patch is daar al toegepast. Zenimax Online Studios heeft ook verschillende veranderingen toegepast aan het combat systeem, waar zelfs de battle animaties een upgrade hebben ontvangen. Het mag duidelijk zijn dat The Elder Scrolls Online niet gewoon een simpele pc game in een console jasje is geworden. Zenimax Online Studios heeft zich flink uitgesloofd om ons een waardige game te geven. Nu moeten we afwachten of de lancering van de game ook lekker fijn en vlekkeloos gaat verlopen. Elder Scrolls Online verschijnt 9 juni voor Xbox One in Nederland.

Zie hier de trailer die vandaag werd gepubliceerd.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties