Het verbaast mij nog steeds dat je je Xbox One nog niet met een muis kan besturen. De console draait inmiddels op Windows 10 en is één met je Windows 10 desktop of laptop. Gelukkig komt daar verandering in! 

Phil Spencer

Laatst vroeg een gamer aan Phil Spencer of bij de release van Halo Wars 2 er eindelijk ondersteuning zou komen voor een muis en toetsenbord (usb-toetsenbord kan overigens al). Phil gaf direct aan dat die ondersteuning niet zal verschijnen bij de release van de game. “Maar deze ondersteuning zouden we graag toevoegen zodra het beschikbaar komt op het het Xbox-platform” zei Phil.

Mij lijkt dit dus een sterke hint naar het feit dat de ondersteuning voor een muis te zijner tijd komt, alleen nog niet met de launch. Het is overigens technisch gezien natuurlijk gewoon mogelijk op dit moment, alleen zul je dan met externe adapters moeten werken (die een controller nabootsen) en dat werkt meestal niet vlekkeloos. Tenzij Microsoft zelf wat extra dure adapters of randapparatuur maakt natuurlijk. Voor nu is het in ieder geval nog even afwachten. Zit jij op deze ondersteuning te wachten? Of houd je je muis liever bij je pc?

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments