Xbox One krijgt eindelijk een eigen Zelda met Hyper Light Drifter

De Xbox One wordt op dit moment geplaagd door het leed dat komkommertijd heet. Toch is er een lichtpuntje aan de horizon genaamd Hyper Light Drifter, een game die begon op Kickstarter en zich het beste laat verwoorden als een variant op Zelda.

Hyper Light Drifter is een 2D actie RPG, ontwikkeld door Heart Machine. De game kwam eind maart al naar de pc en is een ode aan de 8-bit en 16-bit games die rond het einde van de 20e eeuw hun hoogtijdagen kenden op de SNES. Alex Preston van Heart Machine noemde de game een kruising tussen Zelda: A Link to the Past en Diablo. Het project van Hyper Light Drifter begon op Kickstarter, de ontwikkelaar had namelijk zo’n $27,000 nodig om de game uit te brengen voor de pc, OS X en Linux. Het geschiedde echter anders, want Heart Machine ontving ruim $600,000 en besloot meer personeel aan te nemen om de game naar de consoles te krijgen.

120184_large

De game draait om een personage genaamd The Drifter die zich toegang tot verboden technologieën kan verschaffen. Tijdens de game lijdt onze hoofdpersoon echter wel aan een onbekende ziekte. The Drifter heeft in zijn wapenarsenaal een energiezwaard zitten, waarmee hij zijn vijanden te lijf gaat. Verder in de game is het echter mogelijk om gebruik te maken van meer wapens en vaardigheden. Zo moet je niet raar opkijken als je de vijanden met een pijl en boog, lange afstandsgeweren en omgevingsaanvallen te lijf gaat. Ook zal de game steeds moeilijkere vijanden geven, waarbij je moet denken aan meerdere waves.

Hyper Light Drifter (HLD) zal tevens geen gesproken dialogen hebben om zo de focus meer op de visuele kracht en sfeer van de game te richten. De ziekte van The Drifter is gebaseerd op het leven van Preston, de ontwikkelaar is namelijk geboren met hartfalen. HLD had eigenlijk als releasejaar 2014, maar werd uitgesteld omdat men de game wou perfectioneren en vanwege de gezondheidsproblemen waar Preston mee kampte.

hyperlightdrifter1280jpg-6d9c18_1280w

Wij zijn in ieder geval blij verrast door deze indiegame. Om eindelijk eens onze eigen Zelda te mogen hebben, die ons ook nog terug naar de tijd van de SNES brengt laat ons hart sneller kloppen. Mocht je benieuwd zijn geworden naar deze game, bekijk dan zeker even de trailer. Het wachten zal trouwens ook niet lang meer duren, want de game komt 26 juli naar de Xbox One, inderdaad: morgen dus!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments