Deze uitspraak is gister door de CEO van Microsoft gedaan.

Gisteren, tijdens een aandeelhoudersvergadering, heeft de CEO van Microsoft, Satya Nadella gesproken over Windows 10 en hoe dit systeem het centrum moet worden van alle netwerkgebonden apparaten in huis. Deze uitspraak kwam naar aanleiding van een vraag van een investeerder. Nadella gaf aan dat de Xbox One een groot aandeel heeft in dit streven omdat het apparaat vaak centraal in de huiskamer aanwezig is. “De Xbox is simpelweg een Windows computer”, vertelde hij.

Toch is deze uitspraak wat dubieus. De Xbox One doet wel steeds meer zijn intrede in de wereld van Windows 10 maar het blijft een gaming console en het verschilt nog steeds van een pc. De visie om een smarthome te creëren zorgt ervoor dat Microsoft Windows 10 op alle, in het netwerk aanwezige, apparaten geplaatst wil zien. Hiervoor is er zelfs een speciale wat simpelere versie van Windows 10 ontworpen die specifiek geschikt is voor deze kleine slimme apparaten, Windows 10 IoT.

cortana-600px[1]

Met de komst van de update op de Xbox One in november fungert er een speciale versie van Windows 10 als core van het apparaat. Het plan is om Cortana, die nu in alle consumentenversies van Windows 10 aanwezig is, de spraakinterface te gaan maken voor alle op Windows aangedreven smart apparaten. Deze update wordt begin volgend jaar op de Xbox One verwacht. De uitspraak van Nadella geeft wel aan dat de Xbox One steeds meer in de buurt gaat komen van een goedkope Windows computer. Het krijgt zelfs ergens volgend jaar de Windows Store app op het systeem. Microsoft zet hiermee zijn streven voort om de Windows computer in de huiskamer te krijgen. Om een persvoorlichter van Microsoft te quoten:

“Het nieuwe Xbox One operating systeem is op de basis van Windows 10 gebouwd waardoor er een snellere en meer geïntegreerde ervaring met alle Windows 10 apparaten wordt gerealiseerd. Xbox is ons gaming kenmerk en is in de eerste plaats een geweldige gaming-console. Dit laatste staat bovenaan en we zullen met dit apparaat een intense en visueel adembenemende ervaring blijven brengen.”

 

 

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments