Op de Gamescom werd de vernieuwde DVR functie van de Xbox One uitgelicht. De vernieuwde versie kan alles opnemen, dus ook de tv app. In een interview wat Gamespot met Phil Spencer had, hoorde we een belangrijk punt.

xbox-one-tv-dvr

Om gebruik te maken van de DVR-functie op de Xbox One zelf, dus niet via de streaming service naar een Windows 10 pc, is een externe harde schijf nodig op je Xbox console. Dit is nodig omdat Microsoft het belangrijk vindt om voorrang te geven aan andere applicaties op de interne harde schijf. De volledige quote van Phil Spencer:

Je hebt een externe hard-drive nodig om de DVR functie te gebruiken op de Xbox One. Dit omdat we het geheugen geoptimaliseerd moeten houden om te kunnen schakelen van tv kijken en games spelen. We willen niet dat die elkaar in de weg gaan zitten.

– Phil Spencer

De nieuwe DVR functie komt samen met het nieuwe Xbox dashboard welke in november voor het grote publiek zou worden uitgerold. Preview members kunnen hier eind september/begin oktober al mee aan de slag gaan. Naast de DVR-functie zitten er nog veel meer nieuwe functies en features op, waar we in een ander item dieper op in zullen gaan.

 

Bron: Gamespot

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Maurits Clear
Maurits Clear
7 jaren geleden

Ben benieuwd naar de andere features en functies!