Je controller gebruiken op je iPad of iPhone. Dat was tot nu toe onmogelijk. Tot nu toe dan.

Want met de lancering van iOS 13 komt daar verandering in. Met deze update legt Apple meer focus op gaming. Nu is er Apple Arcade, een abonnement op mobiel gamen waarin een aantal games te vinden zijn. Een aantal van deze games zijn met een game controller te spelen.

Tot nu toe ondersteunde iOS geen Bluetooth game controllers. Wel waren er Made For iPhone controllers te vinden maar dat was erg beperkt. Met iOS 13 gaat dat veranderen. Vanaf nu kan je Xbox One controllers verbinden met je mobiele Apple apparaat.

Hoe werkt het?

Natuurlijk moet je eerst even checken of je controller compatible is met een iPhone. Niet elk model werkt er namelijk op. Je Xbox One controller zal Bluetooth moeten ondersteunen en dat geldt alleen voor model 1708, de controller die sinds de release van de Xbox One S te koop zijn.

Om hem te verbinden moet je apparaat in pairing mode gezet worden. Op je controller hou je het bekende pairing knopje ingedrukt totdat je logo begint te knipperen. Daarna open je de iOS instellingen en ga je naar het Bluetooth deel. Daar zou de controller zichtbaar moeten worden. Klik dit aan en hij zou dan moeten verbinden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments