Met hoeveel mensen zou jij in een Xbox Live Party willen zitten? Xbox denkt groot.

Een onderdeel van de Xbox One update deze maand is de upgrade van het party systeem. Op dit moment kan je tot 12 spelers in een party zetten maar met de volgende update zal dit verhoogd worden naar 16. Maar het Xbox team vind dat nog niet genoeg.

Mike-YbarraVolgens Mike Ybarra, Head of Programming bij Xbox, is dat nog maar een fractie van het aantal wat zij in gedachte hebben. “Zes maanden geleden konden er tot 8 personen in de party, daarna gingen we naar 12 en nu naar 16. Ik zou het geweldig vinden om dat naar 64 op te trekken want dan kan je bij spellen zoals Battlefield, die je met 64 tegen 64 kan spelen, met z’n allen in een party spelen. Nu zou ik niet in zo’n party met 64 mensen willen zitten maar dat is weer een totaal ander verhaal” aldus Ybarra.

Op de vraag waarom hij in zulke aantallen denkt, geeft Ybarra aan dat je met een applicatie zoals de Xbox app waarin de mogelijkheid voor een party chat zit, je niet alleen aan Xbox Live games moet denken. Bij pc games zoals World of Warcraft, waarbij een 20-persoons raid mogelijk is, zien we dat de Xbox app nu al gebruikt wordt. Hij wil het aantal zo hoog maken omdat er dan geen game meer is waarbij je niet met z’n allen in een party kan zitten.

Ikzelf moet er, net als Mike, niet aan denken om in een party met 64 anderen te zitten. Volgens mij wordt het een kippenhok. Ik vind het soms al totaal onoverzichtelijk en storend om met meer dan 6 mensen in een party te vertoeven, zeker als men binnen die party ook nog eens andere games speelt en daarover communiceert met elkaar. Maar het zou wel bijzonder zijn als het bij een MMO die teams van meer dan 12 spelers toelaat, zou kunnen. Een feestje geven in je party is dan ook gewoon een optie, je moet wel zelf je chips en drank meebrengen, dat dan weer wel.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Rene Katerberg
6 jaren geleden

Lijkt me heerlijk een party waarin een feestje wordt gegeven. 5 mensen die kraken met zakken chips, 6 die een biertje opentrekken en dat laten merken door de nodige farmers te laten ontsnappen en 3 anderen die graag hun wc geluiden delen. Om het nog maar niet te hebben over complete opera zingende huisgenoten en huilende kinderen die aandacht behoeven. Top idee.