Enkele maanden geleden liet grote Xbox baas Mike Ybarra al iets horen over de uitbreidingen van het achievement systeem. Nu weten we iets meer.

Gisteren lieten we al zien dat er in de nieuwe update een totaal nieuw Achievement systeem is ingebouwd. Dit kan al een hint naar het nieuwe ‘Career’ systeem op Xbox Live zijn. Dit nieuwe carrière systeem kan weleens precies zijn waar Mike Ybarra het over had. In een gesprek liet hij toen weten dat het hele Gamerscore systeem van dit moment eigenlijk niet laat zien wat je allemaal presteert in je games. Deze nieuwe Career functie zou dat weleens anders kunnen gaan maken.

Nieuwe Avatars

Zoals het nu lijkt gaat dit nieuwe systeem het mogelijk maken om bepaalde levels te halen tot aan een prestige rank toe. Daarmee kan je beloningen vrij spelen in de vorm van loot crates waarin weer cosmetische aanpassingen voor de komende nieuwe Avatars zitten. Dit systeem laat ook Quests zien waarin je een bepaald doel moet zien te bereiken. Ook daar zitten beloningen aan vast. Zover wij nu zien zijn deze loot crates alleen zo te krijgen en zullen ze niet te koop worden aangeboden. Of dat ooit wel mogelijk gaat worden zal de tijd leren.

Er lijkt een nieuw subdomein op Xbox Live te komen met als adres Career.XboxLive.com. Deze is nu nog niet bereikbaar. Hierop zal je de vooruitgang kunnen zien en waarschijnlijk gaat dit naast de al bestaande Gamerscore bestaan. De nieuwe Avatars staan voor begin dit jaar gepland.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments