Ken je de kerst van 2013 nog? Toen zowel Xbox Live als PSN er elke dag uit lag omdat een of andere hacker leuk dacht te zijn? Die jongen mag nu een paar jaar de bak in.

De Amerikaanse 23-jarige jongen bekende schuld van de serie DDOS-aanvallen die hij op de netwerken van Xbox, PSN, Steam en Nintendo afvuurde. 5 jaar na de gebeurtenissen krijgt hij dus alsnog de deksel op de neus en zal hij een celstraf van 2 jaar en 3 maanden moeten uitzitten en bovendien nog een boete van 95.000 dollar mogen betalen.

De aanvallen werden toentertijd aangekondigd via zijn anonieme Twitter-account Derptrolling. Lekker trollen te midden van trotse en tegelijk chagrijnige nieuwe consolebezitters. Want dat was het ding, iedereen ruilde toen z’n Xbox 360 voor de toen nieuwe Xbox One in. Maar een paar avondjes chagrijnig zijn weegt niet op tegen ruim 2 jaar de cel in, dus wie het laatst lacht, lacht het best.

De reden? Want wat heb je er nu aan dat niemand kan gamen? Het antwoord is: aandacht, en dat is gelukt. Of hij jaren na de feiten nog steeds trots is op de titel van “gameverzieker” weet ik niet, maar het zal hem vast niet veel goeds doen in zijn leven.

Een jaar later trouwens, deed Lizard Squad hetzelfde en tot op heden hebben we, weliswaar steeds minder, toch nog last van verschillende DDOS-aanvallen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments