Gisteren was er heibel in Xbox-land. Microsoft leek zijn prijzen behoorlijk te gaan verhogen. Of toch weer niet?

Gisteren liet Xbox weten dat het de prijzen van Xbox Live Gold in veel landen omhoog zou schroeven. De prijs voor een jaar zou zelfs verdubbeld gaan worden. De prijs van een half jaar was namelijk bijna 60 euro geworden, de prijs die je normaliter voor een jaar zou betalen. Een jaarkaart was sowieso uit de store gehaald.

Op zich niet zo vreemd natuurlijk. Het is algemeen bekend dat Microsoft eigenlijk van zijn Live Gold abonnementen af wil en de wens heeft dat iedereen de overstap maakt naar de Ultimate Game Pass. Maar deze beslissing was er eentje die niet zo handig was, zeker niet in deze economische moeilijke tijden waar veel mensen thuis hun vertier moeten zoeken.

Die kritiek kwam aan en al snel, 18 uur na de eerste berichten, liet Microsoft weten dat ze hun beslissing terug zouden draaien. Dit gaven zij in een verklaring aan:

We hebben er vandaag een zooitje van gemaakt en jullie hebben ons dat terecht duidelijk gemaakt. Verbinding en spelen met vrienden is een vitaal onderdeel van gamen en we hebben in het voldoen aan de verwachtingen van spelers die hier elke dag op rekenen gefaald. We hebben besloten om de prijzen van Xbox Live Gold niet te veranderen.

We gaan dit moment gebruiken om Xbox Live meer in lijn te brengen met onze visie dat de ervaring van spelers centraal moet staan. Voor Free-to-play games heb je geen Xbox Live Gold meer nodig, We zijn druk bezig om dit in de komende maanden te realiseren.

Als je al Xbox Live Gold-lid bent, dan zal de automatische prijs die je elke maand betaalt, blijven staan. Alle nieuwe en huidige leden zullen dezelfde prijzen blijven zien.

Dus dit was een aardige storm in een glas water die gelukkig al snel weer is gaan liggen. Hoe dan ook, het laat wel weer even zien dat Microsoft met Xbox wel degelijk de kritiek oppakt en er ook gelijk iets mee doet. Het zou zonde zijn dat men de ingeslagen stijgende weg weer teniet zou doen met een domme actie zoals deze.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments