Een abonnement op games. Gewoon spelen wat je leuk vind voor een vast bedrag per maand of jaar. We kennen het al van EA Access maar dat is beperkt tot EA games. Tot nu dan.

Xbox, in de persoon van onze eigen Major Nelson, heeft namelijk laten weten dat zij ook met zoiets gaan komen. Een nieuw soort game abonnement, de Xbox Game Pass, die in de lente gelanceerd moet gaan worden. Het geeft in beginsel toegang tot meer dan 100 Xbox One en backward compatible Xbox 360 games. Een euro prijs zien we nog niet verschijnen maar als dit de lijn van de US volgt, waar hij voor net geen 10 dollar per maand aangeboden gaat worden, zullen we hier ook rond de 10 euro per maand kwijt gaan zijn.

Grote namen

In deze bibliotheek zullen games zitten van 2K, 505 Games, BANDAI NAMCO Entertainment, Capcom, Codemasters, Deep Silver, Focus Home Interactive, SEGA, SNK CORPORATION, THQ Nordic GmbH, Warner Bros. Interactive Entertainment en natuurlijk Microsoft Studios. De eerste titels die genoemd worden zijn onder andere Halo 5: Guardians, Payday 2, NBA 2K16 en SoulCalibur II. Met deze service kan je de volledige titels naar je Xbox One downloaden. Daarnaast biedt de Xbox Game Pass de games die in het abonnement zitten ook te koop aan met een aardige korting. Elke maand komen er nieuwe titels bij dus met je Xbox Game Pass blijf je spelen.

Het abonnement zal eerst nog door een testfase heen gaan en daar worden een aantal deelnemers aan het Insider Program voor uitgenodigd. Daarnaast krijgen Xbox Live Gold leden exclusieve toegang tot het programma voordat het aan iedereen, dus ook spelers die geen Gold lid zijn, aangeboden gaat worden. Dit abonnement staat dus los van een Xbox Live Gold lidmaatschap.

We zijn zeer benieuwd wat dit allemaal gaat brengen maar zien wel dat dit soort abonnementen een toekomst heeft. Dat heeft men op film en tv gebied al bewezen, volgende stap is de gaming wereld. Gaan jullie een abonnement nemen? Of gaan je toch voor het bezitten van de game.

 

Abonneer
Abonneren op
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Vincent Vd Heijden
Vincent Vd Heijden
5 jaren geleden

ik ga sowieso die pass nemen! maar als je alleen die pass neemt en geen games koopt zegmaar.. krijg je dan wel nog de achievements??

Malistix
5 jaren geleden

ja zijn de full games alles werkt, voor multiplayer heb je wel xbox live gold nodig maar verder is het gewoon alsof je de game hebt gekocht, wat een value

Malistix
5 jaren geleden

Wat een value, lekker downloaden die games en spelen voor een tientje, gewoon de full games