Veel Xbox One bezitters hopen, met de overnames van al die studio’s door Microsoft, op meer exclusive games. Toch lijkt dit voor Microsoft geen prioriteit te hebben.

Xbox Game Studios baas Matt Booty heeft pas geleden laten weten dat het bedrijf gewoon multiplatform games zal ontwikkelen als dat logischer is.

Ik denk dat de vraag niet hoofdzakelijk moet zijn of ‘het op een Switch moet draaien, of een PlayStation?’ maar meer wat logischer zou zijn voor de franchise? Met andere woorden, is het een game die profijt zou hebben van een netwerk op verschillende platformen of is het een game die we goed kunnen ondersteunen op Xbox Live, xCloud en de Game Pass?

Microsoft heeft dit in het verleden natuurlijk al met Minecraft laten zien. Die game vaart juist wel bij het draaien op meerdere systemen.

Met games zoals Minecraft was het een no-brainer dat we meerdere platforms toe hebben gevoegd. Maar daarnaast zullen we onze grote franchises zoals Forza, Halo en Sea of Thieves hebben, die gemaakt zijn en solo geweldig draaien op de Xbox. En dat zal zo voortduren.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments